Antallet af jagteftersøgninger de sidste fem-seks år har ligget ret stabilt. Til gengæld stiger antallet af trafikeftersøgninger stadig massivt.

Af Redaktionen

De ulønnede danske schweisshundeførere får en længere og længere eftersøgningssæson.

Før hen var eftersøgningerne primært koncentreret om jagtsæsonen forår og efterår. I dag er de spredt ud over hele året.

Antallet af trafikeftersøgninger er nemlig stadig stigende, selv om antallet af jagteftersøgninger efter en konstant vækst siden 1995, har stabiliseret sig på omkring 12.000 årlige eftersøgninger i de sidste fem-seks år.

Tendensen er dog en anden, når det gælder trafikerne.

I sæsonen 2015/16 steg antallet af trafikeftersøgninger i 9 ud af 10 regioner. Det kan man læse i Miljø- og Fødevareministeriets netop udsendte rapport ”Trafikeftersøgninger 2015/2016”

Læs også:

Høj succesrate ved efersøgning under bue og bukkejagt

I 2005 lå antallet af trafikeftersøgninger på omkring 3.600. I 2015 blev schweissregisterets hundeførere kaldt ud ikke mindre end 6.799 gange.

Alene fra sæsonen 2014/15 til sæsonen 2015/2016 steg antallet af trafikeftersøgninger med 16%

Den fleste af eftersøgerne havde mellem 10-39 eftersøgninger i forrige sæson. Men enkelte havde over 100 trafikeftersøgninger ud af årets 365 dage.

Det svarer til, at de næsten hver tredje dag kaldes ud til en eftersøgning, hvor et stykke hjortevildt er påkørt i trafikken. Dertil kommer hundeførernes jagteftersøgninger.

86% af trafikeftersøgninger er rettet mod råvildt. Kronvildt tegner sig for 4%, mens dåvildt er involveret i 6% af de trafikuheld, som hundeførerne kaldes ud til.

Hundeførernes mest aktive måneder i trafikken er oktober, november og december samt maj måned. Altså i de  perioder, hvor de også er mest aktive med jægernes eftersøgninger.

Langt de fleste påkørsler sker i skumringen og i dæmringen samt om natten.

Læs mere:

Nyheder om schweiss

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »