Nicolaj Von Stüczen, der er buejæger på sjette år, oplevede sit livs jagtheld, da han 2. december skød en fuldbåren fuldskuffel dåhjort i dyrehaven på Gunderslevholm Gods på Sydsjælland. Oplevelsen blev tretårnet, fordi han pyrschede til hjorten, og den forsvandt, og han herefter fandt den igen, før han skød den på cirka 20 meters afstand

Tekst og foto: Henning Kørvel

Nicolaj Von Stüczen fik en tretårnet jagtoplevelse, da han 2. december jagede dåhjort i dyrehaven på Gunderslevholm Gods på Sydsjælland, idet han nedlagde en stor otte-ti år gammel fuldskuffel hjort.

– Jeg ankom til dyrehaven cirka en halv time før solopgang og tog tøjet på og gjorde mig klar og spædte buen fast på rygsækken, og fire minutter før skydetids begyndelse steg jeg over hegnet ad en stente og ind i dyrehaven.

Nicolaj Von Stüczen på sletten i dyrehaven på Gunderslevholm Gods. I sig selv en stor oplevelse at færdes i det smukke terræn.

– Efter et par minutters gang ser jeg en då, og for ikke at støde den går jeg i en bue venstre uden om og kommer ud til den åbne slette og ser snart et dyr, som viser sig at være en hjort. Jeg sætter mig ned og tager buen frem og pyrscher mig ind til hjorten, så jeg er 45 meter fra den. Jeg sætter mig ned op af et træ for at vente på, at hjorten skal komme ind på skudhold. Den når ind på 40 meter fra mig, men kommer ikke nærmere, idet den derimod går tilbage for pludselig at løbe cirka 100 meter bort.

– Jeg kravlede nu efter den og min kryben var så flad, at den ikke se mig. Jeg når frem til et væltet træ, som jeg sætter mig op af. Hjorten, der ikke kan se mig, kommer nu gående imod mig. Jeg gør buen klar, og da hjorten drejer fra, trækker jeg buen, og da hjorten står frit, slipper jeg pilen, hører anslaget, da den rammer, og ser pilen gå i jorden. Mens hjorten løb cirka 100 meter bort og satte sig i græsset, fortæller Nicolaj Von Stüczen, der er glad for sit jagtheld, fordi skuddet var superb , og hjorten antagelig er en bronzemedalje.

Nicolaj med sin fine hjort. Bemærk skovlens bredde, der i kombination med længden og stængernes sværhed tenderer bronzemedalje.

Fra start til slut tog jagten tre timer og 40 minutter, og Nikolaj fik hele jagtoplevelsen med, fordi han ikke sad i et tårn og således lod hjorten komme til sig, men derimod selv opsøgte hjorten, og fik skudt den, da muligheden bød sig til. Men den lave kravletur gjorde ham gennemvåd fra yderst til inderst.

Det var anden gang, at Nikolaj jagede i dyrehaven på Gunderslevholm. Den første gang i ugen forinden kom han på skud af to store fuldskufler, henholdsvis en helt sort og helt hvid, men han kunne ikke slippe pilen, fordi han forinden havde fået at vide, at dem måtte han ikke skyde, fordi de er avlshjorte.

Nicolaj Von Stüczen (til venstre) og Bo Simonsen hejser dåhjorten op i et opbrækningsapparat, som overjæger Mogens Andersen fik fremstillet for mange år siden, og som det ses, stadig fungerer.

Nicolajs bue har et træk på 71,8 pounds, og dåhjorten blev skudt med en 34,3 grams Easter Axis pil med en trebladet G5 Montec od.

Han er buejæger på sjette år og har allerede skudt 12 stykker råvildt, og nu to stykker dåvildt. Desuden en grågås, fasaner, krager og op imod en halv snes harer. Og …

Nicolaj Von Stüczen i gang med opbrækningen. Fordi pilen var gået tværs igennem hjorten, var der gået hul på mavesækken.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »