Konkurrencerne på Netnatur.dks jagtjournal er stadig åbne. Her bringer vi en artikel af Michael Guldmann Petersen, som trodsede det dårlige vejr og nedlagde en flot og gammel buk først på sæsonen.

Af Redaktionen

Vi var nok nogle, der syntes at vejret i bukkejagtens første dage kunne være bedre. Jeg er med i en mindre jagt på 2 gårde i nærheden og da DMI lovede regn og rusk, besluttede jeg at køre de 5 minutter derud fremfor ½ time ned i skoven, så jeg hurtigt kunne komme hjem igen.

Jeg havde kun været ude og studere området for bukke en enkelt gang før bukkejagten, hvor jeg havde set denne buk 150 m inde på nabo-arealet. Afstanden gjorde, at jeg havde vanskeligt ved at bedømme bukken, men havde kunne konstatere, at der var tale om en relativ høj buk med en firskåren krop og kraftig hals.

Godt klædt på, vind- og vandtæt, fik jeg pürschet ud til den lille remise på vores mark, hvorfra jeg håbede at kunne observere og evt. skyde, hvis en buk skulle kom ind på den lave hvedemark.

Der var stort set intet liv, bortset fra et par harer og lidt duer. Vinden blev kraftigere og det begyndte at småregne. For at få lidt liv i de værkende lemmer, kravlede jeg om på den anden side af remisen for at se mod sydvest, hvor der ikke heller var meget at se.

Tilbage igen, da jeg opdager bukken præcis samme sted, som jeg havde set den før bukkejagten. I 30 minutter går han og esser i naboens levende hegn 150 meter borte, men pludselig begynder han at springe imod en remise blot 75 m fra det sted, hvor jeg stod.   Jeg antager, at den skulle på “aftenrunde” og jeg opdager slet ikke, at den kommer ud af remisen og tager retning af vores mark.

Da bukken er blot 30 m fra marken, ser jeg den igen og får hurtigt sat skydestokken op  og riffel gjort klar. Bukken lunter de sidste 30 meter og stopper 5 meter inde på marken og kigger sig omkring. Præcis længe nok til, at jeg kan vælte den med min 6.5×55 på 65 meters afstand. Finder at denne er en fin og spændende buk, omend “blot” en gaffelbuk.

Igennem 15 år har vi blot skudt 5 bukke på denne jagt, så heldet skal være tilstede. Og man skal turde trodse vejret 🙂

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »