En ny trussel mod trofæjagt er konstateret i Sydafrika, hvor bevæbnede røvere i sidste måned havde held til at sætte sig i besiddelse af en trofæforsendelse. Via satellitsporing lykkedes det imidlertid for de sydafrikanske myndigheder at få fat på trofæerne samme dag og befri en kidnappet chauffør.

Af Redaktionen

En personlig kuffert eller våbenkuffert, der forsvinder i flytransporten og ankommer en dag eller to senere til bestemmelsesstedet, almindeligvis efter transit gennem en stor lufthavn, hvor der er mange bolde i luften at holde styr på, har de fleste jægere med erfaring i at rejse på jagt rundt i verden, oplevet.

Forbyttede jagttrofæer hører også til de erfaringer, nogle jægere har gjort, når de efter et halvt år eller mere efter jagtens gennemførelse omsider modtager trofæforsendelsen og åbner den med tilbageholdt åndedræt, spændt på at skue konservatorarbejdet og tjekke, om papkassen nu også indeholder det rette antal jagtt5rofæer, og om de er jægerens egne.

Men prøv at se det scenario for dig, at enten det eller de jagttrofæer, du i lang tid har gået og set frem til at skulle modtage, aldrig nogen sinde dukker op, fordi de er blevet opsnappet af tvivlsomme elementer.

Selv om dette umiddelbart lyder surrealistisk, så er denne farlige udvikling med potentiel stor effekt for trofæjægere, der efter gennemført jagt på det afrikanske kontinent eller andre steder på kloden, ser frem til at modtage deres jagttrofæer, nu en realitet, idet det således er konstateret, at trofæforsendelser er blevet et oplagt mål for kriminelle elementer.

Det seneste kendte eksempel, der formidles af The Hunting Report, drejer sig om en trofæforsendelse fra Botswana, som blev stjålet i Sydafrika, mens forsendelsen var i transit i lufthavnen i Johannesburg.

“Det er ikke kun kendt, at konservatorer er involveret i smugling af dele – horn og skind – fra dyr, men kilder informerer mig om, at denne form for aktivitet er stærkt stigende i Sydafrika og dermed måske i andre stater på det afrikanske kontinent”, skriver Barbara Crown, redaktør og ejer af The Hunting Report.

“Trofæbortførelsen” fra den internationale lufthavn i Johannesburg fandt sted 4. november i år omkring klokken 8.30 om morgenen. Trofæerne, der fyldte en lastbil med trailer, blev stoppet og bortført af fem bevæbnede mænd. Ifølge The Hunting Report kidnappede de også chaufføren, som de tilbageholdt i flere timer under trusler med at ville myrde ham.

Takket være chips i trofæforsendelsen og satellitsporings-teknologi lykkedes det for de sydafrikanske myndigheder at få fat på jagttrofæerne samme dag, som de var blevet røvet. Det lykkedes desuden for myndighederne at anholde to af de involverede røvere, mens de øvrige undslap. Chaufføren slap uskadt, men er ifølge The Hunting Report stadig rystet over oplevelsen, som det spås, ikke bliver den sidste af den slags, verden kommer til at se på ikke kun det sorte kontinent, men også andre steder på kloden.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »