Kendt jagtforfatter langer ud efter de trofæjægere, som går alt for meget op i priser, medaljer og anerkendelse ved jagten

Af Redaktionen

I nyhedsbrev langer den kendte jagtforfatter Peter Flack ud efter de trofæjægere, som ifølge Flack, er kommet ud af kurs.

” Det er trist, men sandt. Der ses af og til jægere – eller skulle jeg sige “såkaldte” jægere, som ikke udviser nogen form for kærlighed til dyrelivet, dets bevarelse eller i virkeligheden til selve jagten.

I et netop udsendt nyhedsbrev langer den kendte jagtforfatter Peter Flack ud efter de trofæjægere, som ifølge Flack, er kommet ud af kurs.

Drivkraften for de omtalte jægere er centimeter eller rettere inches, som i reglen er den måleenhed, der anvendes af trofæjægere.

Læs mere:

Afrikansk trofæjagt i perspektiv

– Det er nemlig inches, der kan afgøre om hornene er kvalificeret som en verdensrekord, et ”top ti trofæ” eller til en anden placering i en af rekordbøgerne skriver forfatteren, som også oplever jægere, der jagter dyr, der har så store horn, at de på anden vis kan bringe jægeren en eller anden form for opmærksomhed – fx i form af en pris (Award).

– Alle, som har jagtet rundt omkring i verden, vil genkende de omtalte persontyper skrive Flack.

Han mener dog den værste slags ”jægere” ankommer til jagtområdet med en liste over de dyr de ønsker at  nedlægge vedhæftet en kommentar i inches, som dyrene må leve op til.

De nedlagte dyr skal nemlig have så store horn, at de kan kvalificere jægeren til forskellige priser.

Læs mere:

Dyreaktivist: Trofæjagt er den bedste beskyttelse af naturen

– Jagten er for disse mennesker et nødvendigt onde. Et job, der skal udføres. Jo hurtigere, de kan få jagten overstået, jo bedre, skriver forfatteren.

– Når dyret er nedlagt, rækker jægeren straks ud efter sit målebånd og sit kamera.  Glæden ved det nedlagte dyr er direkte proportional med længden af ​​hornene.

Den umiddelbare reaktion efter opmåling og fotografering mener Peter Flack bedst kan opsummeres  med:

“Været der, gjort det. Hvad er det næste?”

%d bloggers like this: