Kendt jagtforfatter langer ud efter de trofæjægere, som går alt for meget op i priser, medaljer og anerkendelse ved jagten

Af Redaktionen 28. marts 2016

I nyhedsbrev langer den kendte jagtforfatter Peter Flack ud efter de trofæjægere, som ifølge Flack, er kommet ud af kurs.

” Det er trist, men sandt. Der ses af og til jægere – eller skulle jeg sige “såkaldte” jægere, som ikke udviser nogen form for kærlighed til dyrelivet, dets bevarelse eller i virkeligheden til selve jagten.

Drivkraften for de omtalte jægere er ifølge forfattren centimeter eller rettere inches, som i reglen er den måleenhed, der anvendes af trofæjægere.

Læs mere:

Afrikansk trofæjagt i perspektiv

– Det er nemlig inches, der kan afgøre om hornene er kvalificeret som en verdensrekord, et ”top ti trofæ” eller til en anden placering i en af rekordbøgerne skriver forfatteren, som også oplever jægere, der jagter dyr, der har så store horn, at de på anden vis kan bringe jægeren en eller anden form for opmærksomhed – fx i form af en pris (Award).

– Alle, som har jagtet rundt omkring i verden, vil genkende de omtalte persontyper skrive Flack.

Han mener dog den værste slags ”jægere” ankommer til jagtområdet med en liste over de dyr de ønsker at  nedlægge vedhæftet en kommentar i inches, som dyrene må leve op til.

De nedlagte dyr skal nemlig have så store horn, at de kan kvalificere jægeren til forskellige priser.

Læs mere:

Dyreaktivist: Trofæjagt er den bedste beskyttelse af naturen

– Jagten er for disse mennesker et nødvendigt onde. Et job, der skal udføres. Jo hurtigere, de kan få jagten overstået, jo bedre, skriver forfatteren.

– Når dyret er nedlagt, rækker jægeren straks ud efter sit målebånd og sit kamera.  Glæden ved det nedlagte dyr er direkte proportional med længden af ​​hornene.

Den umiddelbare reaktion efter opmåling og fotografering mener Peter Flack bedst kan opsummeres  med:

“Været der, gjort det. Hvad er det næste?”

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 127)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »