Den er sort og den er sund. Tillige ligner den en trompet. Trompetsvampen vokser i næringsrige skove i Østjylland og på Sjælland

Af Thomas Neumann, dn.dk

Sort går altid godt i garderoben, men sjældent på tallerkenen – men trompetsvampen er gratis, sund og smager virkelig godt.

En god begynder-svamp

Den er en fantastisk begyndersvamp, fordi den på grund af dens særprægede udseende er let at kende og svær at forveksle med andre danske svampe.

Om svampejagt efter trompethatte siger Thomas Neumann naturvejleder fra Danmarks Naturfredningsforening:

– Man skal selvfølgelig altid være pænt sikker i sin sag, inden man går i gang, men her er vi næsten ude i, at det ikke kan gå galt.

Tag på jagt efter sorte huller

Svampen er rigtig let at finde, hvis du går på jagt efter den. Når du er på tur i skoven, er det eneste, du skal gøre at kigge efter sorte huller i skovbunden.Svampens mørke farver kan gøre den svær at se ved første øjekast, men heldigvis kommer en trompetsvamp sjældent alene – så hvis du er heldig, kan du ofte finde flere hundrede i flok.

Hvor sund er trompethatten egentlig?

Trompetsvampen kan næsten ikke blive sundere. Den er sprængfyldt med en masse gode ting og består af 69 procent protein, 13 procent kulhydrater og 4 procent fedt.
Og heldigvis smager den også godt!

Der hvor det kan gå galt er, hvis man putter for meget fløde eller rødvin i sin ret, men hvis man bare spiser svampen bliver det rigtig godt, slutterThomas Neuman.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »