Misundelse eller biologisk problem? KLIK og lyt til udsendelse, der diskuterer konflikten mellem lystfiskere og den voksende gruppe af undervandsjægere, som i udpræget grad har succes med store havørreder

Af Redaktionen

Truer undervandsjagt bestanden af havørreder? Det spørgsmål rejses i radioudsendelse på hjemmesiden Undervandsitetet, hvor UV- jægeren Morten Rosenvold Villadsen debaterer spørgsmålet med Kaare Manniche Ebert fra Danmarks Sportsfiskerforbund

KLIK og lyt også til Undervandsfiskeri til debat – skal UV jagt kun være for jægere med jagttegn

Udover de almindelige konflikter, der opstår, når for mange vil fiske på samme sted, sætter udsendelsen også fokus på det biologiske aspekt ved UV-jagt, da det hævdes, at UV-jægeren i udpræget grad har held med de store havørreder.

KLIK og læs mere om Havørred

Kan UV-jægernes udtag af store havørreder påvirke genetikken i havørredbestanden og føre til, at der på sigt bliver længere mellem ørreder med anlæg for at vokse sig ekstra store inden de begynder deres gydevandring?

Se herunder video med UV-jægeren Morten Rosenvold Villadsen, der i ord og billeder forklarer om hans fascination for jagten under overfladen.

Fiskere og misundelse

Udsendelsen på Undervandsitetet berører også begrebet misundelse og kommer ind på emner som regulering af fisketrykket via kvoter og mere fokus på de uskrevne færdselsregler langs kysterne til gavn for både lystfiskere og UV-jægere.

KLIK her og lyt til udsendelsen: Trusler mod UV jagt (Debatten starter ca 11 min inde i programmet)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »