Ægte ulv, hybrid eller opdrættet ulv? TV2 udsendelse ribber op i debat om den polske ulv, der bl.a. angreb en otte-årig pige. Udsendelsen punkterer den gængse opfattelser, da angrebet ikke kun førte til overfladiske skrammer

Af Redaktionen

Var den nu nedlagte ulv, der stod bag flere angreb i Polen en ægte ulv? Eller var der tale om en hybrid, som flere hævder kan være mere nærgående overfor mennekser, da de indeholder arveanlæg fra tamhunde? Eller var der i virkeligheden tale om en fangeskabs-ulv?

Lige siden Netnatur.dk i juni 2018 omtalte den polske begivenhed, har der været flere teorier fremme om baggrunden for ulvens angreb.

Angrebet fandt sted i et område med en tæt bestand af ulve. Og eftersom danske forskere har beregnet, at chancen for at blive dræbt af ulv, er en til fire millioner, er der ikke noget, der tyder på, at ulvene i området i almindelighed angriber f.eks. børn. Tværtimod. Europæiske og nordamerikanske ulveangreb med døden til følge kan, set over de sidste årtier, tælles på en hånd.

Noget tyder dog på, at angrebet på den otte-årige polske pige er blevet negligeret.

KLIK og læs også: Polsk pige var tæt på at miste livet efter angreb af ulv

TV2 kunne nemlig bekræfte, at overfaldet ikke kun – som det har været beskrevet – resulterede i overfladiske skrammer. Derimod kunne de påvise, at pigen faktisk var i overhængende livsfare og efterfølgende blev syet med 30 stik som resultat af ulvebid. Et af bidende var ganske tæt på en stor pulsåre i låret.

Efter udsendelsen er TV2 dog blevet kritiseret for ikke at fortælle, hvad nogle mener, er hele sandheden om den polske ulv.

Ulve som mister deres naturlige skyhed overfor mennesker er bl.a. set i Sverige, som har valgt at nedlægge en ulv, der kom for tæt på boligområder i Stokholm. I Polen nedlagde man ligeledes en nærgående ulv i juni 2018. Ulven nåede dog at bide flere mennekser inden en blev nedlagt herunder en otte-årige pige. Hvorfor ulve af og til mister deres naturlige skyhed, er der dog delte meninger om. Skyldes det at de på et tidspunkt er præget af mennekser og måske ligefrem er blevet håndfodret. Eller er de nærgående ulve blot en naturlig udvikling, der også ses blandt andre dyrearter, som med tiden  er rykket tættere på byerne

I følge kritikkerne er der nemlig tale om en ulv holdt eller opdrættet i fangeskab. Det mener man bl.a. at kunne se på slitagen på ulvens klør.

Den nedlagte ulv har derfor ifølge denne fremlægning mistet sin naturlige skyhed over for mennesker. Teorien sandsynliggøres bl.a. ved, at der i Polen skulle foregå en del illegal opdræt af ulve.

På Netnatur.dk blev disse teorier omtalt allerede kort tid efter angrebet i Polen.

Læs f.eks.:  Var den polske ulv præget på mennesker. Og kort tid efter denne opdatering, rejste spørgsmålet sig: Var den polske “ulv” overhovedet en ulv

TV2 afviser kritik

Efter TV2 udsendelsen er diskussionerne dog atter blusset op, men herfra afvises kritikken dog, da man vælger at støtte sig til den officielle obduktionsrapport fremlagt af de polske myndigheder. Heraf fremgår det, at der er tale om en tre år gammel ulv, der er fri for hundegalskab og som stammer fra den frie polske ulvebestand.

 

 

Denne fremlægning står delvist i kontrast til den tyske ulveekspert Markus Bathen fra NABU Nature Conservation Association, som i følge Jakt og jægere har været i kontakt med den polske rovdyrforening Wilk, der hævder, at ulven blev nærgående overfor mennesker, da den var vænnet til at blive fodret.

Ved nærmere undersøgelse viste det sig i følge kilden, at ulven havde alvorligt beskadigede tænder. Dette er tidligere set hos dyr, der er opbevaret i fangeskab med tremmer og betongulve, som de har forsøgt at slippe ud af.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »