Tysk Wachtelhund kaldes også for Tysk Spaniel. Som navnet antyder, stammer racen fra Tyskland, hvor den anvendes som jagthund

Af Redaktionen

Tysk Wachtelhund er en meget alsidig jagthund. Den er livlig, modig og besidder desuden et stærkt udviklet jagtinstinkt. Den har et venligt sind over for både mennesker og andre hunde.

Tysk Wachtelhund er muskuløs og har stærke knogler. Det er en middelstor jagthund med en forholdsvis lang, tyk og bølget pels. På hovedet er pelsen fin og kort, mens den er lang på resten af kroppen. Den har en fin underuld, som beskytter den mod kulde.

Den er solidt bygget, hvilket bevirker, at den er i stand til at hente tungt bytte som eksempelvis harer og ræve. Ørene er forholdsvis lange.

Farver

Pelsen er normalt en form for brun og den kan have hvide aftegninger på brystet og benene. Den kan desuden have noget hvidt overalt på kroppen. Racen kan dog også være rød og hvid samt ensfarvet rød.

Indlæring

Det er en meget lærenem race, som er god til at tilpasse sig nye situationer. Den er meget dygtig til at jage, apportere, spore samt følge schweiss på vildt, hvilket gør den populær blandt jægere.

Oprindelse

Frederick Roberth var en tysk hundeavler og det er ham, der krediteres for den Tyske Wachtelhund. Racen blev skabt sidst i 1800-tallet. Den nedstammer bl.a. fra den nu uddøde Stoeberer, som efter sigende skulle have haft en lige så god lugtesans som Blodhunde.

Tysk Wachtelhund blev anerkendt som selvstændig race i 1903, hvorefter Verein für Deutsche Wachtelhund blev stiftet. I 1910 udvalgte man fire hanner og syv tæver, som skulle danne basis for race-standarden. Wachtelhunde, som i dag er registreret, nedstammer fra disse elleve hunde.

Racen er normalt ikke blevet holdt som selskabshunde, men er i stedet blevet ejet af tyske skovmænd og professionelle jægere. I 60’erne blev racen introduceret i USA, hvor efterkommere herfra i dag bl.a. anvendes i Canada til at spore og jage Sortbjørn. Racen er desuden populær i Sverige, og i de sydeuropæiske lande, hvor den bl.a. bruges til vildsvinejagt.

Dimensioner

Højde på mellem 46 og 53 cm. Vægten ligger mellem 20 og 30 kilo.

Oprindelsesland

Tyskland

Internationalt racenavn

Deutscher Wachtelhund

FCI-gruppe

Gruppe 7 – Stående jagthunde

Specialklub

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »