Det tyske design- og medieselskab ART+Com Studios er udpeget som vindere af idé-konkurrence og får til opgave at designe et fugleobservationscenter i international klasse …

Tekst og foto: Naturstyrelsen

12 selskaber fra ind- og udland bød på opgaven, men det blev et tysk firma, der havde det bedste bud på, hvordan der kan indrettes et moderne fugleobservationscenter i Det Grå Fyr ved Skagen.

Idé- og projektkonkurrencen blev udskrevet af Naturstyrelsen i efteråret 2015 takket været en bevilling fra Friluftsrådet på 1 million kroner til idékonkurrencen og en uddeling fra Nordea-fonden på i alt 12 millioner kroner til selve udstillingen. Med valget af ART+COM STUDIOS er juryens formand, skovrider Jesper Blom-Hansen, Naturstyrelsen, sikker på, at udstillingen vil få det internationale præg, der var eftersøgt.

– Vinderen har stor erfaring med at designe og udvikle medieinstallationer og oplevelsesrum, og de har på alle måder musklerne og kompetencerne til at kunne løfte de visioner, vi har for det internationale fugleobservationscenter i Skagens Grå Fyr, siger skovrider Jesper Blom-Hansen.

Friluftsrådets direktør, Jan Ejlsted, glæder sig til, at besøgende i Det Grå Fyr fremover kan opleve naturformidling i international klasse:

– Vi glæder os over, at Det Grå Fyr bliver centrum for den nyeste formidling fra både frivillige og professionelle fugleeksperter. I Friluftsrådet er vi glade for at have medvirket til at skabe en ny, spændende og meget levende formidling i international klasse, som – også i overført forstand – kommer til at stå som et fyrtårn for naturformidlingscentre i Danmark fremover.

Også i Nordea-fonden er der stor tilfredshed med, at vejen nu er banet for, at udstillingen og oplevelsesrummet kan føres ud i livet med det allernyeste inden for design- og formidlingsgreb:

– Vi ser frem til den videre proces med etableringen af en moderne udstilling omkring trækfugle i Skagens Grå Fyr. Fugleobservationscenteret bliver et landemærke for naturoplevelser og ny naturformidling, som vil styrke danskernes forståelse for fuglelivet og motivere flere til at få gode oplevelser i naturen, siger direktør Henrik Lehmann Andersen, Nordea-fonden.

Fugleobservationscenter Det Grå Fyr forventes at åbne i foråret 2017. Oplevelsescenteret kommer blandt andet til at rumme en videnskabelig fugle- og ringmærkningsstation, butik og café, der står klar til at tage imod nogle af de 1,6 millioner turister, der hvert år besøger Skagen.

Det er Realdania, der ejer Det Grå Fyr og udlejer det til Naturstyrelsen, som skal drive oplevelsescenteret sammen med Dansk Ornitologisk Forening, Turisthus Nord og Frederikshavn Kommune.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »