Horn fra næsehorn er vægten værd i guld og Dansk Zoologisk Konservator Forening (DZK) sender en advarsel mod tyveri og næsehornsopkøbere fra Irland, som florerer i i Danmark 

Af Redaktionen Den 13. august 2011

Horn fra næsehorn er stadig i meget høj kurs, selv om der med tiden er kommet medicinske alternativer til potenssvage mænd i Asien, hvor næsehorn stadig regnes som et mirakkelmiddel.

Meget tyder faktisk på, at den illegale handel accelerer.

Men hornmaterialet fra næsehorn anvendes ikke kun medicinsk. I følge redaktionens oplysninger bruges det som bl.a. skæftemateriale til knive for velhavere, der ser bort fra de internationale regler for handel med truede dyrearter.

De næsehorn, der på CITES (the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) nedlægges i f.eks. Sydafrika kan ikke overdrages idet trofæet tilhører jægeren.

Ældre trofæer, nedlagt før den internationale handel med truede dyr og planter blev reguleret og kontrolleret, er underlagt andre og mere liberale handelsregler.

Den illegale efterspørgslen motivere til krybskytteri og andre former for kriminalitet over alt i verden. Selv Danmark har den seneste tid oplevet tvivlsomme opkøbere af næsehorn, der på sorte marked skulle kunne indbringe mere end en million kroner.

Torsdag d. 10. august havde Diana Konservering ved Silkeborg således besøg at to irer.

De kørte i en hvid Ford Transit med registreringsnummere IE (i blåt felt) 06-D-9118. Den ene opkøbere var en pæn type sidst i 20érne og ca. 180 cm høj.

Den anden var lidt ældre, mindre og spinkel og en lidt hærget og snusket type. De ville gerne se virksomhedens udstilling og værksted, men blev ikke lukket ind” fortæller Diana Konservering.

Besøget er anmeldt til politiet, og der har vist sig, at bilen med de to personer, har været efterlyst i hele Schengenområdet siden d. 29. juli i år. Efterlysningen er sket på foranledning af tysk politi.

” Der nu er konkrete eksempler på indbrud, hvor der er blevet stjålet næsehorn, så må vi advare kraftigt mod at lukke potentielle næsehornsopkøbere ind eller give oplysninger om personer, der har næsehorn hængende.

Hvis man får besøg af mistænksom karakter, så noter et signalement af “gæsterne” og, hvis det er muligt, navne, telefonnumre og registreringsnummeret på bilen. Meld det til politiet og oplys, at disse personer og bilen allerede kan være efterlyst” oplyser Vagn Reitz fra DZK.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »