Gennem de seneste måneder har der været en del diskussioner om urent trav fra de islandske outfitteres side

Af Henning Kørvel

Rensdyrjagten i Island er efterhånden en knap resurse og siden 3003 er der kun udstedt licenser via et lotteri. I år er der udstedt 1.300 licenser, men der var 3.200 jægere der søgte, hvorfor der er en del skuffede islændinge og også en del udlændinge.

Antallet af licenser til sidstnævnte gruppe ligger omkring 80, men op mod hundrede har ikke fået en licens selv om de ansøgte tidligere på året. Det er derfor en potentiel meget stor omsætning de islandske outfittere går glip af, hvilket har afstedkommet at nogle få af dem overdrager deres egen, deres guiders og andre privatpersoners licenser til de udlændinge der gerne vil skyde rensdyr på Island og står med tegnebøgerne fremme.

Det et ulovligt og det nedlagte trofæ er derfor i fare for at blive konfiskeret ved eksport fra øen, siger Bjarni Palsson fra Natural Resources in Iceland.

Licenser skal være udstedt i jægerens navn for at være gyldig. Advarslen om den mulige svindel er udstedt af SCI som en generel information til jægere om at være opmærksom på at en licens kun kan udnyttes hvis deres navn er anført.

Det får nu Bjorn Birgisson fra The Icelandic Hunting Club (www.huntingiceland.com) til at kræve at SCI navngiver de uærlige outfittere, idet alle andre outfittere ellers er under mistanke og at det samlet vil påvirke den trængte økonomi yderligere.

Det har SCI dog afvist og henviser til at man, som alle andre steder i verden, blot skal sikre sig at ens jagt er lovlig.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »