I Sibirien har mangel på byttedyr skabt en af de største ulveflokke der længe er set. Blandt andet har ulveflokken dræbt 30 heste på fire dage. Indbyggerne i den lille by er skræmte.

En stor flok på op mod 400 ulve, skaber frygt i den lille russiske by, Verkhoyansk. Ulvene lusker sultne rundt i udkanten af bebyggelser og angriber husdyr, hvilket indtil nu har kostet 30 heste livet. Nu har myndighederne sammensat 24 jagtgrupper for at få skudt nogle af dem, og for motivationens skyld udsat en belønning der svarer til omkring 2000 kroner for at indlevere et ulveskind.

”For at beskytte byen, har vi indkaldt jægerne, som vil patruljere med snescootere og sætte fælder op for ulvene”, siger Stepan Rozsin, der er administrator i den russiske by, til Daily Mail. ”Men vi har brug for flere jægere. Når dagene bliver lysere vil vi også skyde ulve fra helikoptere”. Et så stort antal ulve på samme sted er helt unikt, idet ulve normalt jager i kobler på seks eller syv individer.

Den store flok menes derfor også at bestå af adskillige kobler, der er gået sammen for midlertidigt at jage sammen. Valerius Geist, ekspert i vilde dyrs adfærd, mener at den hårde sibiriske vinter med temperaturer ned til 49 graders frost har taget livet af ulvenes naturlige byttedyr. ”Det er usædvanligt for ulve at samles i så store grupper og jage så store dyr som heste”, “siger han til Daily Mail.

”Men hvis der ikke er føde nok i naturen, er ulvene tvunget til at ændre deres vaner. Ulve vælger den føde der giver dem mest ernæring for den mindst mulige indsats, og i dette tilfælde var det så hestene”. Indbyggerne i Verkhoyansk har allerede fanget en del af ulvene i fælder og sakse, men da flokken er så stor, vil det tage tid at nedbringe antallet på den måde. Verkhoyansk er en lille by med 1300 indbyggere. Den kendes som et af de steder i Sibirien, hvortil diktatoren Josef Stalin deporterede politiske fanger, netop på grund af de barske forhold i området. På youtube er der en lille film om indbyggernes trængsler med de mange ulve. Se den her: http://www.youtube.com/watch?v=D7s-Imown8s

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »