Mens private firmaer modtager betaling for at aflive påkørt vildt arbejder de danske schweisshundeførere stadig gratis, når de eftersøger trafikskadet vildt

Af Redaktionen

De danske schweisshundeførere arbejder stadig gratis, når der ringes 1812, når et dyr påkøres og skades i trafikken.

Udover kørepenge modtager de ikke betaling for at eftersøge de påkørte dyr.

Helt andetledes er det når det er et firma, der kaldes ud til en påkørsel.

– Når Falck kaldes ud for at aflive trafikskadet vildt sender de staten en regning.

Det forklarer den danske hundefører Ib Lund i et opslag på sin Facebookside, hvor han argumenterer for, at de danske schweisshundeførere sidestilles med Falck, når de kaldes ud til trafik-eftersøgninger.  

– Påkørsel af dyr langs vejanlæggene er et tiltagende problem. Vi schweisshundeførere får flere og flere opgaver ind, og det bliver mere og mere tidskrævende for den enkelte hundefører, der er knyttet til
Schweissregistret.

Det forklarer Ib Lund, der har rejst debatten, som ikke er helt ny blandt de danske schweisshundeførere.

Hidtil har der dog ikke været stemning for at give de danske hundeførere betaling for deres eftersøgninger. Men ifølge Ib Lund og flere andre, der gennem tiden har udtrykt sig i diskussionen, bør eftersøgning af trafikskadet vildt honoreres.

– Sammenlignet med en Falckskytte, som får betaling pr. udkald, modtager medlemmerne af det danske schweisshunderegister kun kilometerpenge svarende til kr. 3,52 pr. kørt kilometer.

Vildt i trafikken
– i følge Ib Lund bør man pålægge vægtafgiften 5-10 kr. ekstra pr. bil. Det vil være tilstrækkeligt til at drive et effektivt korps af eftersøgere, som kan assistere trafikanter, der har påkørt vildt i trafikken


Ib Lund mener at arbejdsvilkårerne for Falck og hundeførerne bør harmoniseres. Ikke mindst da Falcks i reglen “simple” aflivninger ikke kan sammenlignes med hundeførernes ofte langt mere tidskævende eftersøgninger.

– Det kan være meget krævende at eftersøge et skadet dyr, som kan have flyttet sig langt fra påkørselsstedet, forklarer Ib Lund.

Eftersøgningerne kan vare op til flere timer inden hundeførerne er fremme ved det påkørte dyr. Og eftersom en stor del af påkørslerne sker efter mørkets frembrud, hvor hjortevildtet er mest aktive, er det ofte om aftenen at telefonerne ringer hos de danske schweisshundeførere.

– Hundeførerne skal desuden lægge hunde til eftersøgningen og alligevel får de kun 3.52 pr. km, og det er helt uden for sund fornuft, mener Ib Lund.

Eftersøgninger af trafikskadet vildt sker i sagens natur ofte i nærheden af trafikerede veje og i de tilfælde, hvor hundeførerne må slippe deres hunde for at afslutte eftersøgningen, er der risiko for at de krydser veje. Dermed kan eftersøgningshundene ende i en kedelig statistik over trafikdræbte dyr.

– Vi burde ligestilles med Falck-skytterne, da det efterhånden er blevet så tidskrævende for de enkelte hundeførere af eftersøge trafikskadet vildt, oplyser Ib Lund over for Netatur.dk

Derfor har den danske schweisshundefører en opfordring:

” Hjælp med at bakke op om at forholdene bliver bedre for de godt 180 danske hundeførere”

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 144)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »