Det kniber med at nedlægge de sidste danske vildsvin. Det bekræfter Naturstyrelsen i Sønderjylland, der havde ønsket sig en mere effektiv vinterjagt

Af Redaktionen

De danske vildsvin skal bringes ned på et absolut minimum. Det har et flertal i Folketinget besluttet, da man mener, at dette er bedst for den danske svinekøds-eksport, hvis og såfremt der skulle komme et udbrud af den stærkt smitsomme afrikanske svinepest til Danmark.

Men det går ikke helt så godt med nedlæggelsen af de sidste frie vildsvin, som Naturstyrelsen og dermed landets politikere har ønsket.

I følge Naturstyrelsens vurdering, er der mellem 50 og 100 vildsvin tilbage i det sydlige Jylland. Og set i det lys, er man ikke tilfredse med dette års afskydning, som p.t. kun er opgjort til syv. Styrelsen har dog fået lidt hjælp fra trafikanterne, da et enkelt vildsvin i området desuden er kørt over.

DR1 har talt med Klaus Sloth, Naturstyrelsen Sønderjylland, der forklarer den manglende succes med, at vildsvinene ikke kommer frem til de anlagte foderpladser, som man havde ønsket.

Der er maser af mad i skovene i form af bog og agern fra bøge- og egetræer og det betyder i følge den Klaus Sloth, at vildsvinene ikke som håbet kan nedlægges i tilstrækkelig grad på foderpladserne.

Det er Naturstyrelsen, der fungerer som Folketingets forlængede arm i kampen mod de vilde vildsvin, som endnu optræder i et eller andet ukendt antal i det sydlige Jylland.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »