Populær tegner mister sit job på en række dagblade på grund af udsagn om ulv og ulvejagt, der tolkes som politiske

Af Redaktionen

«På trods af at vores største rovdyr er rødlistede, sker der licensjagt på truede arter. Ulv er rødlistede i kategorien stærkt truede. Ikke desto mindre er licensjagt tilladt ».

Dette skrev Lise Myhre, som er tegneren bag den populære Nemi-serie, som hun har udgivet via en række dagblade siden 1990-erne.

Udsagnet vil de fleste nok finde faktuelt korrekt, omend det naturligvis også kan tolkes som udtryk for et paradoks at ulve, der betragtes som rødlistede også kan reguleres under jagt.

Alligevel fik udsagnet store konsekvenser for den ellers populære tegner bag serien, som en række dagblade ellers har valgt at udgive i årevis.

I følge SVT har flere aviser i NTM-koncernen valgt at opsige tegneren og det gælder blandt andet Uppsala Nya Tidning, Norrköpings Tidningar og Östgöta Korrespondenten.

– Vi har valgt at stoppe med at udgive Nemi, fordi der har været politiske holdninger i serien. Serien er ikke et forum for meninger, fordi den mangler mulighed for at svare, lyder det i begrundelsen.

– Jeg har aldrig før oplevet at blive censureret. At en svensk redaktion nu vælger at trykke en serie med to faktuelle påstande om ulve, og så fortryde det, har de ansvaret for, skriver Lise Myhre til SVT.

Læs også:

JAGTFOTO KOSTEDE KONCERNDIREKTØR JOBBET

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »