I mørket er alle katte grå og da to mørke skygger viste sig under en svensk anstandsjagt på vildsvin, tog en dansk jæger det for givet, at det måtte være vildsvin

Af Redaktionen

– Enhver kan tage fejl, sagde pindsvinet, da det kravlede ned fra skurebørsten. Hvad den danske jægere tænkte eller sagde, da han opdagede, hvad han havde skudt, melder denne historie desværre ikke noget om. Vi har kun beretningen fra en deltager i det jagtselskab, som den uheldige danske gæstejæger var en del af. Men fejl, det havde den danske jæger taget.

De to mørke skygger, der kom ud på den mørklagte eng var nemlig hverken elge eller vildsvin, fortæller vores kilde, der har valgt at være anonym ligesom han har valgt at beskytte sin jagtkammerat ved også at holde denne unavngiven. I de følgende vil den uheldige vildsvinejæger derfor kun blive omtalt som det han er nemlig uheldig.

Da den uheldige jæger således opdagede de to skygge i mørket, sikrede han sig, at dyrene var uden tydelig hals: noget som normalvis indikerer, at det IKKE er vildsvin.

I mørket kan det nemlig være vanskeligt at bedømme afstand og størrelse, fortæller den danske kilde, der efter en lang køretur fra Danmark havde valgt at blive tilbage i hytten, mens den mere ivrige, men også meget mere uheldige vildsvinejæger listede ud allerede på ankomstaftenen.

Hvad den uheldige jæger midlertidig ikke havde bemærket, da han kravlede op i tårnet, mens der endnu var lyst var, at marken var hegnet og blev anvendt til afgræsning. Så da to dyr viste sig som skygger, tog han det for givet, at der var tale om de store vildsvin, der tidligere var spottet på netop denne mark.

De var som bekendt uden synlig hals og dermed kunne de ikke være hverken elge eller hjorte. Dermed måtte de være vildsvin, resonerede den uheldige jæger.

Den første “vildsvin” måtte have to skud før den faldt, mens “vildsvin” nummer to, der reagerede overraskende roligt på skuddene og sin kammerats voldsomme kollaps, lagde sig allerede efter et skud.

Men som det fremgår af opslagsbillederne var det ikke vildsvin, men derimod to kreaturer, som den danske jæger havde sendt til de evige græsmarker. Den største og første, som måtte have to skud, viste sig at være en angus-tyr på cirka 800 kilo.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 159)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »