Under overskriften “Ulv tager hund fra hjemmet” vises en bundet hund, som bliver dræbt foran et vildtkamera. Videoen indgår som kommentar til en artikel, som er delt på Netnaturs Facebookside

Af Redaktionen

Et videoklip under overskriften “Woolf toked a dog from home” har fundet vej som en slags kommentar til en Netnatur.dk artikel.

Kommentaren, med den opsigsvækkende video, indgår i en debat om artiklen “Er de danske ulve ægte ulve?” som vi d. 9. marts delte på Netnaturs Facebookside.

Videoklippet viser, hvad der for os at se ligner en ulv, som dræber en mindre hund, der er bundet foran et hundehus på en oplyst gårdsplads eller lignende.

Se også: Ulv angriber hund i helt unik film

I Danmark er der stramme regler for at holde hunde bundet, men i flere andre lande anvendes hunde stadig som lænkede vagthunde.

Arrangeret hundedrab?

Videoklippet, der er tre, fire år gammelt, har ikke mindst på en række internationale debatsider udløst diskussion.

Her fremfører nogle, at det slet ikke er en ulv, men en prærieulv, hvad andre dog påstår, at det under ingen omstændigheder er. Den i reglen op 20 kilo tunge nordamerikanske prærieulv lever flere steder bynært, hvor også katte og mindre hunde er på menuen.

Andre mener der et tale om et ondskabsfuldt setup og at hunden er lænket foran et vildtkamera med det skumle formål at få det på film, hvis hunden angribes af en ulv.

Også dette afvises af debattører, som hævder, at der intet odiøst er i optagelsen. Den kunne i pricippet være optaget hvor som helst, hvor der er lænkehunde og ulve, hævdes det.

Set herfra er indslaget især interessant, da det viser en side af en jagt- eller angrebsteknik, som vi her på redaktionen ikke tidligere har set filmet i relation til et husdyr.

Teknikken er ikke uden ligheder med rævens angrebsteknik, som kan ses i nedenstående klip.

Ræv dræber stor sumpbæver 

Hvor nedenstående videoklip er optaget har vi på nuværende tidspunkt ingen sikre oplysninger om. Ej heller er vi i stand til at udtale os om, hvordan situationen havde udviklet sig, hvis hunden havde haft mulighed for at flygte.

 

 

%d bloggers like this: