Ulv under mistanke for at angribe og dræbe en ni-årig dreng og skambide hans syvårige kammerat i halsen. Indenrigsministeriet i Dagestan bekræfter angrebet

Ulv under mistanke for at angribe børn – ni-årig dræbt og syvårig bidt i halsen.

Af Redaktionen

En ni-årig dreng blev brutalt dræbt og en anden alvorligt såret, da en ulv angreb de to venner, da de svømmede i en flod nær en skov. Et tredje barn fra svømmeturen slap uskadet fra overgrebet.

Det skriver Mirror og flere andre andre medier, som oplyser, at den syv årige dreng, der blev bidt, er uden for livsfare.

Angrebet fandt sted i en delstat i det sydlige Rusland og indenrigsministeriet i Dagestan bekræfter i  en erklæring torsdag d. 28. juli overfaldet og tre dage efter angrebet, skrives der:

“En frygtelig tragedie fandt sted i dag i Tsuntinsky-distriktet i republikken.

I erklæringen skrives desuden:

“Omkring kl. 15 modtog vagtafdelingen i Ruslands indenrigsministerium for Tsuntinsky District en besked om at tre børn i alderen syv til ni år er blevet angrebet af en ulv. Angrebet fandt sted over for landsbyen Kidero, Tsuntinsky District, i Rekuh-området.

Ovennævnte medie har underbygget sin artikel med billeder, der viser, hvordan den overlevende dreng bl.a. skulle være blevet bidt i halsen.

Desuden skrives det, at liget af den anden dreng, blev fundet efter at ulven havde slæbt ham væk.

Netnatur Kommentar: 

Der er næppe tvivl om at angrebet kan puste til debatten om ulv, da man med udgangspunkt i ovenstående kan rejse spørgsmål om ulv og sikkerhed for børn.

Men ulveangreb på mennesker er med udgangspunkt i antallet af ulve meget sjældne. (Se liste over overfald). Og når angrebet efter meget at dømme alligevel fandt sted, kan det være reglen, der bekræfter den yderst sjældne undtagelse.

Når mennesker angrebes af hvidhajer, er det ofte fordi de forveksles med sæler i overfladen. Måske de badende børn tilsvarende er blevet antaget for at være noget andet, end det de var… eller blot antaget for at være et skadet dyr, der kæmpede for livet i vandet. Når først angrebet var indledt lod dyret sig dog ikke stoppe …

Endelig er der den mulighed, at det slet ikke er en ulv, der angreb børnene, og at ministeriet i den russiske delstat udsender sin erklæring på et usikkert grundlag. Det er sket tidligere – også på vores bredegrader, at der råbes ulv, selv om efterfølgende undersøgelser med f.eks. DNA-analyser viser noget andet …

Det er dog ikke første gang i nyere tid, der berettes om ulv, som angriber børn.

Læs også:
POLSK PIGE VAR TÆT PÅ AT MISTE LIVET EFTER ANGREB AF ULV

I det polske tilfælde mente flere, at angrebet bundede i at ulven var vokset op blandt mennesker og derfor havde tillært sig en atypisk adfærd, da den etablerede sig som vild ulv.

Læs også:
VAR ULVEN, DER ANGREB TO BØRN, PRÆGET PÅ MENNESKER?

Når det er nævnt udelukker dansk ulve-ekspert ikke angreb på børn, der går alene i skoven.

Læs også:
ULVEFORSKER: LAD IKKE SMÅ BØRN GÅ ALENE I SKOVEN

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »