Meget tyder på, at Østjylland har fået mindst en ny ulv, der holder til i det kronjyske område mellem Randers og Aarhus

Af Her er ulven i Danmark

Ifølge regionalradioen P4 Østjylland er det således med dna-undersøgelse fastslået, at det var “en eller to ulve”, som den 23. december angreb en flok får ved Voldum; sydøst for Randers. Et får blev dræbt på stedet, et måtte aflives og to andre blev skambidt.

Potespor af rovdyret kan ses på https://www.facebook.com/hererulven/videos/299056684129146. Fåreavleren oplyser til P4 Østjylland, at angrebet lillejuleaftensdag var så voldsomt, at familien overvejer at sælge de resterende får. 

Får på motorvej

Aftenen før – den 22. december – mistede ti får livet i trafikken, da 40 får i panik løb ud på Djurslandmotorvejen ved Lisbjerg; tættere på Aarhus. Her har det, ifølge oplysninger til facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’, ikke været muligt at fastslå, om ulv eller andre rovdyr har angrebet fåreflokken.

Læs mere om hændelsen på https://ekstrabladet.dk/…/kaos-paa-motorvej-i-nat-1…/7449834

Set under jagt

To uger senere blev en formodet ulv set af to jægere under en jagt ved Tusø Skov i Vissing; få kilometer vest for Voldum.

“Den var vel 80 meter fra mig, da den var tættest på. Den gik helt stille og roligt på tværs af græsmarken, inden den forsvandt ind i skoven. Jeg så den helt klart og tydeligt. Den var kæmpestor. Den havde det der lidt trekantede hoved og den lige ryg”, siger en af jægerne, Kurt Kristensen, til Amtsavisen Randers. Han fulgte rovdyret i kikkert den 5. januar.

Næppe fra Djursland

Hos den officielle ulveovervågning i Aarhus tvivler man på, at det er den såkaldte Djursland-ulv, der er på spil i Kronjylland. Den har siden sidste sommer opholdt sig i det nordlige Djursland og er blandt andet fotograferet med vildtkamera ved Gjerrild.

“Djursland-ulven kommer formentlig ikke til at gå ind langt vest for Randers og tilbage til Djursland. Helt principielt kunne den selvfølgelig godt, men i så fald er den næppe så stedfast som først antaget”, siger forskningsleder Kent Olsen fra Naturhistorisk Museum Aarhus til Amtsavisen Randers.

Krav om flere ulvesikre hegn

“Med ulveangrebet i Østjylland er det nu endegyldigt fastslået, at ingen husdyrholdere med dyr på græs i Jylland kan føle sig sikker. Den vestjyske ulvezone med tilskud til ulvesikring af hegn bør derfor udvides til at omfatte husdyrholdere i hele Jylland og for så vidt også på Fyn. Og så skal arbejdet med en opdatering af forvaltningsplanens reguleringsmuligheder i gang igen”, siger Erik Poulsen, kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.
KLIK og se oversigt over artikler kategoriseret som ULV

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »