Den danske videofotograf Eskil J. Nielsen-Ferreira har optaget unik video af en dansk født ulv, som  virker upåvirket af naturgæster 

Af Erik Poulsen

En ulv er lørdag filmet på Borris Skydeterræn, øst for Skjern: 
 
“Ulven, der hvilede på heden, var tæt omgivet af naturgæster og biler, men rejste sig alligevel helt roligt, strakte sig og luntede afsted. Den virkede umiddelbart til at være fuldstændig upåvirket af de mange samtaler, kørende biler og fotografens kalden. Ulvens rolige optræden kan skyldes, at Borris Hede har en rig natur med blandt andet krondyr og er derfor et populært besøgsområde for naturgæster. Ulve er ifølge forskerne utroligt tilpasningsdygtige, og denne ulv har tilsyneladende vænnet sig til mennesker”
 
Det oplyser Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’.
 
Ifølge den nationale ulveovervågning har hunulven GW1434f i længere tid opholdt sig i området.
 
Den seneste statusrapport fra 11. november 2020 fortæller, at forskerne i 3. kvartal 2020 ikke fandt sikre spor af ulv eller formodet ulv i området, “men flere øjenvidneberetninger indikerer, at GW1434f fortsat kan opholde sig i området”.
 
“GW1434f blev født i det vestjyske Stråsø-kobbel i maj 2019 og stammer således fra et område, der også har mange naturgæster. Det kan være med til at forklare den manglende skyhed”, siger Erik Poulsen.
 
Videoen fra Borris Skydeterræn er filmet af Eskil J. Nielsen-Ferreira, som fornyligt tilsyneladende fandt potespor og en helt frisk ulvelort på netop Borris Skydeterræn. Han har tidligere været registreret som frivillig i den nationale ulveovervågning.
 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »