– Vi kunne ikke påtage os ansvaret, hvis et mindreårigt barn blev angrebet. Sådan lyder myndighedernes begrundelse for at nedlægge en nærgående ulv syd for Stockholm

Af Redaktionen

For den svenske Länsstyrelsen er det ikke fortællingen om Rødhætte og ulven, som har udløst den såkaldte reguleringsjagt på en ulv i udkanten af Stokholm. Beslutningen bunder efter alt at dømme i en reel risiko vurdering.

Den nærgående ulv bliver i medierne omtalt som Södertörnsulven og den nu nedlagte ulv havde over en længere periode optrådt ualmindeligt respektløst over for mennesker.

Læs også: Ulv satte skræk i livet på mor til treårigt barn

Länsstyrelsen fik derfor grønt lys til at gennemføre en reguleringsjagt og myndighederne begrunder beslutningen med, at det svenske Viltskadecenter vurderede, at den omtalte ulv kunne finde på at angribe børn, hvis ulvens adfærden fortsatte.

Det oplyser Länsstyrelsens Göran Åström ifølge Mit.se

” Vi hade inte kunnat bära ansvaret om ett mindre barn blivit angripet”, säger Göran Åström fra Länsstyrelsen ifølge det svenske medie Mit.se

Den tillidsfulde eller respektløse ulv klarede dog frisag i flere uger, men onsdag den 10. januar 2018 slap heldet op.

Den nærgående ulv blev nedlagt i Tyresø kommune og ikke overraskende er der delte meninger om hvad der er rigtig og forkert i den sag.

https://www.facebook.com/netnatur/posts/1677432212307286

Også omkring Stokholm deler ulvedebatten vandene og myndighedernes afgørelse har da også udløst protester blandt nogle af landets mest inkarnerede ulvevenner.

Reguleringsjagten anser myndighederne dog som uundgåelig.

De hævder, at de var nød til at reagere på de mange bekymringer, der var fremført. Og ikke mindst på, at der ifølge Göran Åström var “risiko for, at en farlig situation rent faktisk kunne opstå”

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »