De svenske myndigheder imødekommer ønske om brug af alternativ våben til regulering af problemulv i bebygget områder 

Af Redaktionen 

Det er ikke altid lige nemt at finde kuglefang, når en problemulv skal reguleres i et byområde.

Derfor har svenske jægere ytret ønske om, at man ser bort fra de gældende regler, der betyder, at ulv kun kan nedlægges med jagtriffel.

Forslaget er blevet hørt og nu kan ulv, der bevæger sig i boligområder i Borlänge, jages med hagl.

Det skriver Jaktjournalen.se, der beretter om en jæger, der ikke mindre end fire gange samme nat var tæt på den fredsløse ulv uden at han havde mulighed for at afgive et sikkert riffelskud uden risiko for at bringe andres liv og ejendom i fare.  

I Sverige førsøger man via kontrolleret jagt at holde bestanden på et politisk fatslagt bestandsmål. Deruover tillader man af og til regulering af såkaldte problemulve. Det kan f.eks. være ulve, der optræder i nærheden af bebyggede områder og som dermed gør nogle af beboerne utrykke 
 
Jaktjournalens kilde påpeger, at der udover sikkert kuglefang bag ulven også skal tages højde for, at en riffelkugle kan ændre retning under kontakt med ulven eller hvis projektilet rammer f.eks. en sten bag dyret. 
 
Ved hjælp af haglbøsse ladet med store hagl vil det i mange situationer være muligt at afgive et sikkert skud – selv i et bebygget område. 
 
Udfordringen bliver dog, at komme tættere på ulven end man skal med en riffel.
 
F.eks. foreskriver de danske jagtetiske regler, at 15 meter er den maksimale skudafstand, når det gælder sideskud til råvildt … 
 
 
 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »