Video viste ulv, der tager et rådyr i en villahave. Det resultererede i at politiet aflivede den nærgående ulv. Nu er politiet anmeldt for at nedlægge ulven

Opslag på Facebook af Örjan Hörner d. 29.1. 2019 (opdateret kl. 13.45) og igen kl. 15.20. (opdateret d. 31.1. kl 14.14)

VARG tar rådjur på tomt i bostadsområdet OSTRONET i Tierp…🐺🐺🐺 nu på förmiddagen…Polis ska vara kontaktad…

KLIK og se oversigt over artikler kategoriseret som ULV

Angrebet fandt sted kl. 11 tirsdag d. 29.1. og ifølge Göteborg Posten har politiet været på stedet, hvor de har aflivet det skambidte og måske allerede skadede rådyr.

Det undersøges nu om “ulven” på videooptagelsen vitterlig er en ulv samtidig med at børnehaver og børnehaveklasser informeres om angrebet.

–  Vi opfordrer offentligheden til ikke at nærme sig dette dyr,

siger Daniel Wikdahl, pressemedarbejder ved politiet, der tilføjer, at dyret ikke har lavet udfald mod mennesker, med da det færdes i bynære områder, holdes der øje med dets bevægelse.

– Vi ser gerne, at man ikke bevæges sig i området, og holder hunde og børn indendørs – som en sikkerhedsforanstaltning, udtaler Daniel Wikdahl i ifølge Svensk Jakt og Aftonbladet.

Opdatering kl. 15.20

I følge Svensk Jakt blev ulven nedlagt senere samme dag. (kl.13.41) da man vurderede, at den kunne være til fare for sikkerheden.

Det oplyses, at ulven havde en skade på det ene bagben.

Opdateret d. 30.1. kl 14.00

Link til læserbrev på Svensk Jakt med følgende budskab:

Ulvene er ikke farlige i landsbyområderne – flyt bare ud af byerne og bosæt Jer på landet 

Opdateret d. 31.1 2019 kl 14.15.

Flere privat-personer anmelder i følge Svensk jakt politiet i den svenske region midt for at nedlægge ulve, der tog rådyr i den svensk villahave. Anmeldelsen sker til “justitieombudsmannen”.

Det var forkert at dræbe ulven, da man ikke vidste, om det var såkaldt genetisk værdifuldt. Desuden kan beslutningen være taget på et forkert grundlag, da fritlevende ulve ikke har dræbte personer i Sverige siden 1800-tallet.

Lyder det bl.a. i den begrundelse for anmeldelsen af poltiet, som har været fremført i svenske medier.

Desuden har statens “veterinärmedicinska” undersøgt ulven, som var en ung og “noget mager” hanulv med smertefulde skader, der kan stamme fra bid af et andet dyr.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »