– I næsten ti minutter kæmper fireårig elghund Klar for sit liv, da hun blev angrebet af ulve. Det hele blev filmet af hunden selv og i filmens sidste sekvenser ligger hunden gispende på skovbunden

Af Redaktionen

Klar var forsynet med et aktion-kamera og var desuden udstyret med en ulvesikker vest, forsynet med pigger, hvilket måske er forklaringen på, at ulvene tog mere end ti minutter om at nedlægge den unge jagthund.

– Først virker ulv og hund til at være interesserede i hinanden, og Klar går forsigtig frem mod ulven, fortæller Tommy Berglund til Svensk Jakt, som har sikret sig eneret på filmen, som de har lagt ud på Youtube.
Det er Tommys første hund og da hunden var forsynet med pejl under jagten d.12. oktober tog han det i første omgang for givet, at hunden havde fundet elg eftersom den var stoppet op under søget.

Tommy skyndte sig derfor frem.

Måske er den blevet sparket af en elg, tænke han, da han nærmede sig og kan se, at hunden ligger livløst på skovbunden.

Tommy jagede formentlig ulvene væk inden de helt aflivede hunden, som på den unikke video kan ses ligge gispende på skovbunden, mens man kan høre Tommy nærme sig i baggrunden.

I slutningen af filmen, ligger hun bare ned og gisper, som om hun har givet op.

Heldigvis var der ikke langt til den nærmeste dyrlæge. Udover en stor bidskade kunne dyrlægerne sy 14 mindre bidskader sammen.

Det er endnu uvist om Klar nogensinde bliver en velfungerende jagthund igen, men Tommy er glad for, at hans første hund trods alt stadig er live.

– Hun er et familiemedlem og det var blevet meget tomt, hvis jeg ikke fik hende med hjem, siger Tommy til Svensk Jakt.

SE HELE FILMEN HER

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »