Tysk jæger skød en ulv, der angreb og bed jagthund, risikerer nu at blive straffetAf Redaktionen
 
Det tyske jægerforbund DJV er rystede: Den offentlige anklager i Brandenburg anklager en jæger for at have dræbt en ulv, der angreb flere jagthunde.
 
Det skriver jagtverband.de
 
– På grund af risikoen for at blive slæbt i retten, bør jægere ikke længere bruge hunde i ulveområder, siger det tyske jægerforbund. De opfordrer myndighederne til at skabe retssikkerhed, hvor Sverige kan fungere som rollemodel.
 
“Lovgiverne skal handle nu og afstikke klare regler for en nødsituation,” udtaler DJV-vicepræsident Helmut Dammann-Tamke.
 
I begyndelsen af ​​2019 angreb en ulv flere jagthunde og hvoraf en blev alvorligt såret.
 
Under et angreb klappede en jæger først i hænderne og affyrede herefter et advarselsskud. Han dræbte så endelig ulven, fordi den ikke gav slip på hunden. Vidner har bekræftet hele episoden og en dyrlæge har også bekræftet bidskaderne på hunden. 
 
Forsvarsadvokat Dr. Heiko Granzin mener, det er en helt klar nødsituation.
 
Den ansvarlige anklager har fortalt forsvarsadvokaten, at jægeren aldrig burde have afgivet skud – uanset nødsituationen, og vil have jægeren dømt for ulovlig nedskydning af ulven. 
 
Ifølge Dr. Granzin er dette “absurd”.
 
Den tyske jagtforening (DJV) og jagthundforeningen (JGHV) er begge forfærdede.
 
Hvis dette juridiske synspunkt gælder, bør jægere ikke længere bruge jagthunde til drivjagt i ulveområder.
 
“Lovgivere skal handle nu og give klare regler for en sådan nødsituation,” udtaler DJV-vicepræsident Helmut Dammann-Tamke. Og tilføjer:
 
“Loven foreskriver brug af ​​veluddannede jagthunde. Det er derfor uacceptabelt, at de ikke kan beskyttes under brugen. Andre hundeejere vil også blive kriminaliseret af den foreliggende anklage, hvis de ikke kan hjælpe deres hund under et ulveangreb,” hævder JGHV-præsident Karl Walch. 
 
DJV og JGHV betragter den juridiske situation i Sverige som eksemplarisk.
 
Her kan jægere allerede dræbe en ulv, hvis det er ved at angribe hunde eller husdyr. Før det skal man imidlertid forsøge at skræmme ulven væk ved at råbe og advare med skud. Begge dele blev faktisk fulgt i  Brandenburg-sagen.
 
Uden kvalificerede jagthunde er effektiv jagt – især efter vildsvin – og eftersøgninger ikke mulig. 
Ulv og angreb i Tyskland
I Tyskland bor der en hund i hver femte husstand, i alt ca. 9,4 millioner dyr.
 
Begge foreninger appellerer til jægere og andre hundeejere:
 
I tilfælde af påståede ulveangreb skal du straks kontakte en dyrlæge og få taget en DNA-prøve. Påvisning af ulve-DNA er kun muligt i et par timer. De fleste sårdesinfektionsmidler gør efterfølgende prøverne ubrugelige.
 
De fleste ulveangreb på hunde forekommer i Skandinavien fra oktober til december, hvor der i følge DJV er konstateret over 600 i perioden mellem 1995 og 2018. 400 af dem med dødelige udgang for hunden.
 
DJV antager, at antallet af angreb på hunde også vil stige i Tyskland.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »