Dømte i ulvesag anker sammen med sin forsvarsadvokat ulvedom, da de ikke mener de blev inddraget i hybrid-undersøgelse. Også anklagemyndighed er utilfreds med byrettens afgørelse 

Af Redaktionen

Den 66-årige mand, der er dømt for skyde af ulv, anker sin dom.

Årsagen er, at han finder det betænkeligt, at han ikke deltog i den undersøgelse, der skulle afklare om den nedlagte ulv nu også var en en genetisk ren ulv – eller om der var tale om en såkaldt hybrid. som er en blanding mellem en hund og en ulv.

Det oplyser den tiltaltes advokat ifølge DR.dk.

KLIK og læs også: Rettens begrundelse for ulvedom

– Den tiltalte og jeg som forsvarer blev ikke inddraget i de undersøgelser, der blev lavet af dyret forud for byrettens behandling, forklarer forsvarsadvokat Jan Schneider.

Ulvedom ankes

Var det en hybrid, som den 66-årige nedlagde i april 2018, står han måske til en mildere staf end de 40 dages betinget fængsel, som han blev i dømt af byretten.

Forsvarsadvokaten mener alså ikke, at det kan dokumenteres, at der var tale om en en genetisk ren ulv.

Hvis der er tale om en krydsning mellem en ulv og en hund, har ulvehybriden ikke samme krav på beskyttelse hvilket kan påvirke strafferammen.

Anklagemyndigheden er heller ikke tilfreds med byrettens afgørelse og har derfor også valgt at anke dommen med det formål, at få den 66-årige idømt skærpet straf.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »