Tysk biolog ønsker ulvefrie zoner og peger på den nordiske model, hvor ulve modsat Tyskland kan jages lovligt. Noget som han mener gør det mere acceptabelt at leve side om side med ulvene

Af Redaktionen 25.7. 2017

En tysk forsker ved navn Frank Tootewitz foreslår, at Tyskland bør indføre ulve-frie zoner og henviser til bl.a. Norge som rollemodel.

Forsker hævder at oprettelsen af ulvefrie zoner i Tyskland vil betyde en bedre beskyttelse af ulven, da ulvene da vil blive reguleret lovligt i de ulvefrie zoner. Som rollemodel peger han på nordisk rensdyravl, hvor samere kan beskytte deres dyr i “ulvefrie” græsningsområder

Biologen offentliggør – i følge Jakt og Jägere – sine synspunkter i det videnskabelige tidskrift Outfox World. Et tidsskrift som udgives af Thünen Institutet i Braunschweig, der arbejder med anvendelse af landskabet.

I artiklen hævder skov-biologen desuden, at den svenske og norske ulve-politik har betydet, at ulven i de to nordiske lande er mere accepteret af de berørte end den er i Tyskland, hvor den er fredet.

Umulig at beskytte uden lovlig jagt

Biologen påstår det er vanskeligt at beskytte ulven i Tyskland, hvis man ikke i højere grad lytter til de mest berørte, hvilket vil sige husdyravlerne.

Han peger på, at samerne i Norges ulvefrie zoner har mulighed for at beskytte deres rener, hvis de udsættes for angreb af ulve. Noget som han påstår har betydet, at der er opstået en bedre accept af ulvens tilstedeværelse uden for de anvendte græsningsområder.

I Tyskland har man i følge forskeren cirka 440 ulve. Men selv om det ikke er tilladt at jage ulvene, kan man ikke forhindre, at der lejlighedsvis skydes ulve ulovligt af f.eks. frustrerede landmænd.

Tidsskriftet forventer, at forslaget om ulvefrie zoner i Tyskland vil møde modstand blandt landets mange mere ubetingede tilhængere af ulve i den tyske natur.

KLIK og se oversigt over artikler omhandlende ULV

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »