Siden halvfemserne har den Norsk-Svenske ulve bestand været i kraftig vækst, men de uundgåelige, medfølgende sammenstød med mennesker og husdyr begynder at få klang af gamle dages advarende råb: Ulven kommer.

De Norsk/Svenske ulve findes hovedsageligt i grænseområdet vest for den svenske sø Vänern og små 200 kilometer nordpå, og menes på nuværende tidspunkt at være på over to hundrede individer.

Desuden er der begyndt at komme såkaldt emigrant ulve over grænsen fra Finland, og det forventes de vil bevæge sig længere sydpå.   De seneste uger har den Svenske og Norske dagspresse og jagtorganisationers hjemmesider været fyldte med historier om sammenstød mellem ulve og især hunde. Og på en lille uge fra 3. oktober til 8. oktober har det været særlig alvorligt. 3. oktober dræbes en jagthund af en eller flere ulve i området nord for Uddevalla.

Hunden var på drev, da ejeren kunne høre at drevet var standset og hundens GPS indikerede at den var stationær. Senere fandt man halsbåndet med GPS’en og ca. 75meter længere borte lå den delvis fortærede hund. 7. oktober dræbes endnu en området nord for Uddevalla kun nogle få kilometer fra angrebet 3. oktober.

Også i dette tilfælde fandt man hunden ved hjælp af pejleudstyret. Ejeren af hunden, Hasse Antonsson beretter til Bohusläningen avis, at han har gået på jagt i området i 50 år og havde set frem til årets elgjagt med hund. Også 7. oktober går det galt godt 200 kilometer nordøst for de første to angreb.

Her var Roger Ohlsson på jagt med en ven syd for Degerfors, da hunden angribes og dræbes kun ca. 200meter fra sin ejer. 8. oktober, ca. 100kilometer længere nordpå i Filipstad området dræbes den fjerde hund på bare seks dage. De svenske og norske jagtorganisationer har anmodet om tilladelse til begrænset regulering på begge sider af grænsen.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »