Kvinden, der pludselig stod overfor en ulv i udkanten af Skagen, oplevede den som alt andet end farlig. – Den virkede skræmt og bange, siger hun til  Netnatur.dk (opdateret)

Af Redaktionen: Opdateret version d. 19.1. 2018

– Jeg opfatter ulven som alt andet end farlig, fortæller kvinden, som den 17. januar erfarede, at hun befandt sig i orkanens øje i en hidsig Facebook-debat om den nordjyske ulv.

Ulv bag overfald på to hunde skal nu reguleres

En person i Skagen fortalte ud over sin egen beretning også en journalist om hvad en unavngiven kvinde i området havde haft af oplevelser med ulven. Her fortæller kvinden sin egen historie til Netnatur.dk om hvordan hun oplevede mødet med den nordjyske ulv.

Forklaringen var, at hendes oplevelse med en ulv i Skagen, sammen med en anden oplevelse fra området, var gengivet i flere danske medier – herunder også Netnatur.dk

Var det en ulv?

Kvinden, der gerne vil forblive anonym, fortæller til Netnatur.dk, at hun i udkanten af Skagen by opdagede ulven første gang.

– Den passerede vejen og jeg er glad for, at jeg ikke kørte stærkere end jeg gjorde. Ellers havde jeg nok ramt den, fortæller hun.

Netnatur.dk: Er du sikker på, at det var ikke er hund, som du så, da der åbenbart savnes en stor hund i området omkring Skagen?

Kvinden: Har du set billedet af den efterlyste hund?

Netnatur.dk: Ja!

Kvinden: Ligner det en ulv?

Netnatur.dk: Nej, det kan man ikke påstå

Kvinden: Nej vel! Det var en ulv. Det er 100% sikkert!

Ved efterladte bygninger

Kvinden var på vej ud til nogle efterladte bygninger på et hedeområde i udkanten af byen. Formålet var at tilse nogle hjemløse katte i forbindelse med et projekt, som hun udfører i samarbejde med Kattens Værn

– Kattene holder til i nogle efterladte bygninger uden for byen, oplyser kvinden, som tændte sin pandelampe samtidig med at hun spejdede efter ulven.

Men da hun åbnede en dør til en af bygningerne, fangede pandelampen en ulv i lyskeglen. Afstanden var kort, men mere end de fem meter, som har været nævnt andet steds.

– Et øjeblik trippede ulven frem og tilbage, da det virkede til, at den ikke rigtig vidste, hvad vej den skulle flygte.

– Jeg gav et højt host og i næste nu fløj ulven af sted, ud over heden.

– Jeg listede bagefter og kunne se den sidde 2-300 meter fra bygningerne, oplyser kvinden, der er overbevist om, at ulven blot var nysgerrig, da den kunne høre, at der var noget, der rumsterede ved de efterladte bygninger.

– Jeg gav ikke lyd fra mig, bort set fra den lyd, der fremkommer, når jeg finder foderet frem til kattene.

– At ulven skulle gå efter mig, er det rene vanvid at tro. Hvorfor skulle den dog det?

– Heden op til byen, hvor den åbenbart er set flere gange, vrimler med harer og råvildt. Den skal overhovedet ikke anstrenge sig, hvis den bliver sulten, oplyser kvinden, som er bange for, at hendes oplevelse er blevet misforstået og i flere debatter på de sociale medier måske også ligefrem misbrugt i en debat om ulvens eksistens-berettigelse i området omkring Skagen.

Ingen grund til at frygte den ulv

– Jeg kan næsten ikke bære, at min oplevelse med ulven, vil resultere i, at den bliver nedlagt. Det er der overhovedet ikke belæg for. Ulven var alt andet end modig og mit møde har ikke betydet, at jeg indstiller mit foderprojekt i de efterladte ruiner – heller ikke efter mørkets frembrud. Overhovedet ikke!

– Og skulle den alligevel en dag komme for tæt på, er jeg sikker på, at jeg kan skræmme den væk ved at trampe i jorden eller smide en tallerken efter den.

– Havde der været tale om et helt kobbel, er det muligt, at jeg ville se anderledes på det. Men ulven omkring Skagen er der absolut ingen grund til at være bange for. Den er alt andet end farlig, slutter kvinden.

Tilføjelse: 19.1.2018:

Kvinden oplyser overfor Netnatur.dk  – dagen efter første samtale – at hun er blevet i tvivl om hvorvidt det var en ulv, som hun så i mørket. Hun fastholder dog, at der ikke var tale om en hund eller en ræv, men vil ikke udelukke, at det måske var en guldsjakal.

Denne tvivl opstod efter hun overfor to kyndige på området, havde beskrevet dyret som hun så i detaljer.

Hun kunne dog efter mødet i mørket med sikkerhed sige, at det ikke var hund eller ræv, men da hun så billeder af den i Danmark forholdsvis nye art, blev hun i tvivl.

Guldsjakaler er ved konstateret ved Lille Vildmose syd for Limfjorden, men redaktionen bekendt er den endnu ikke officielt registreret nord for fjorden.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »