Vildtkamera afslører ulvehvalpe ved Klelund Plantage og dermed er det tredje  kuld i nyere dansk naturhistorie konstateret med sikkerhed

Af Redaktionen

Optagelser med vildtkameraer i Klelund Plantage ved Hovborg efterlader ingen tvivl: Danmark har oplevet sit tredje kuld ulvehvalpe i nyere dansk naturhistorie.

Det konkluderer forskere fra Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Universitet, som på hjemmesiden ULVEATLAS.DK oplyser om den sikre yngleforekomst af ulveunger.

Ulveungerne er bekræftet via optagelser fra vildtkameraer og hvalpene menes født i begyndelsen af maj.

De unikke optagelse viser, at der er mindst tre hvalpe i kuldet, men det udelukkes dog ikke, at kuldet kan være større. 

LÆS OGSÅ: MÅSKE UDSIGT TIL ULVEUNGER VED HOVBORG

 

Arkiv-foto

Ulveparret består af den danskfødte hanulv GW1469m og den tyskfødte hunulv GW1700f, som har etableret sig i Hovborgreviret i Sydjylland. Parret har nu fået hvalpe inden for hegnet i Klelund.

De enestående videooptagelser, som ses på omtalte hjemmeside, er optaget i en del af Klelund Plantage, hvor offentlighedens adgang hen over sommeren har været midlertidigt begrænset for at sikre mest mulig ro til ulveparret.

Det er første gang  siden ulvens genindvandring til Danmark, at der er født ulve uden for Ulfborg-området, men i følge hjemmesiden er det endnu for tidligt på året at udelukke endnu et dansk ulvekuld.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum Aarhus Kent Olsen, kent@nathist.dk / +45 40 27 20 30.

Professor ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet Peter Sunde, psu@bios.au.dk / +45 20 63 07 04

LÆS OGSÅ: ULVESTATUS FOR FØRSTE KVARTAL 2021

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »