Et af regeringens støttepartier har udtænkt en løsning, som både kan tilfredsstille de ulveskræmte danskere og beskytte landets svineproducenter mod afrikansk svinepest

Af Netnatur Rokoko-redaktion (læs mere nederst i denne update)

Det nye forslag er opstået i Dansk Folkeparti (DF) og Netnaturs Rokoko-redaktion har talt med partiets nye ulveordfører, Espen Sørensen, som her fortæller om det nye forslag:

– Vildsvinehegnet, som vi jo allerede har vedtaget at stille op, er jo alt for lavt til at kunne dæmme op for ulvene.

– Vi ønsker derfor hegnet forøget til 4 meter i højden og tilsvarende ned i jorden. Så er der intet, som slipper igennem!

– Men så kommer det geniale: Vi opsætter et dobbelt hegn en kilometer eller to længere oppe i Jylland – og så har vi pludselig et ulvereservat.

Netnatur-Rokoko-redaktion: Men kommer det ikke til at betyde en meget omfattende ekspropriation i så fald – det er jo nærmest hele byer?

– Jo, det er klart, at f.eks. Tønder jo ikke kan blive liggende, der hvor byen er nu – den må jo flyttes lidt længere nordpå, men det er jo småting i forhold til alt det, som hegnet vil holde ude af landet.

Esben Sørensen lægger ikke skjul på, at han ser det cirka 70 kilometer lange Svinevirke som en sand gave for partiet og dets mærkesager.

– Nu får vi i DF jo det hegn langs grænsen, som vi har ønsket os i årevis.

– I denne omgang kommer der ganske vist ikke de 2.000 volt på, som DF også har på ønskesedlen, … men ”næste gang Lars Løkke skal bruge vores stemmer, så er jeg sikker på, at vi finder en løsning på dette og tilmed får hegnet forhøjet med en meter eller to, som vi har forslået.

Netnatur-Rokoko-redaktion: Deler du ikke bekymringen for, at vildsvinene skal sprede afrikansk svinepest, når de alligevel kan svømme over Flensborg Fjord?

– Næh, egentligt ikke. Man skal altid se på det positive i tingene, og ryger eksporten pga afrikansk svinepest, så bliver det jo nok en hel del billigere at spise stegt flæsk med persillesovs.

Farlig og farlig …

Netnatur-Rokoko-redaktion: Ved du så meget om ulve, at du med sikkerhed kan sige, at de er farlige?

– Nu handler det jo ikke om hvorvidt de er farlige eller ej. For os i Dansk Folkeparti handler det om folkestemningen og her er jeg sikker på, at vores dobbelte grænsehegn så at sige rammer svinet lige på trynen.

– Og sådan et hegn er jo fantastisk. Vi kan jo f.eks. også smide dræbersneglene der ind og de er jo også illegale invandrere. Og jeg gider ikke se på dem i min have.

Netnatur-Rokoko-redaktion: Sådan et reservat vil da kræve både dyrepassere og fodring – penge, der kunne bruges på de ældre i stedet?

– Det er så spørgsmålet. Mon ikke ulvene selv kan finde noget at leve af ? Ét eller andet slipper der jo nok igennem hegnet i ny og næ (hæ-hæ), og så kan de bare leve af det.

Netnatur Rokoko-redaktion gør opmærksom på, at Rokoko-redaktionen er uden nogen form for jordforbindelse.

%d bloggers like this: