Øjenvidne tegner dystert billede af Danmark under havets overflade

 Af Redaktionen på baggrund af artikel skrevet af Anne Anthon Andersen i DN’s medlemsblad 

” Til DM (UV-jagt) i starten af juni i 2021 måtte Morten svømme 1,5 kilometer ud fra kysten og dykke ned på 15 meters dybde for at fange en torsk. Til DM i år var der 47 deltagere, der gennemdykkede området ved Sprogø i fem timer.”

Det skriver Anne Anthon Andersen i DN’s medlemsblad Natur & Miljø, som tegner et temmeligt dystert indtryk af Danmark under havets overflade. 

Artiklen bygger på den kendte undervandsjæger Morten Rosenvold Villadsens erfaringer – bl.a. med afvikling af Danmarks Mesterskaber for UV-jægere. En konkurrence som afvikles af Dansk Sportsdykker Forbund.

– Sigtbarheden under vandet er blevet dårligere, blandt andet på grund af kvælstofudledning og højere temperaturer. Der er kommet flere alger, og ålegræsset er presset pga. varme somre og manglende lys, lyder det i artiklen.

” Det er som at være vidne til en voldsom ulykke i langsom gengivelse i de danske farvande,” siger undervandsdykkeren, som ved flere lejligheder har blandet sig den politiske debat omkring havenenes tilstand.

Til DM i år var der 47 deltagere, der gennemdykkede området ved Sprogø i fem timer. Kun en håndfuld af dem fangede hver en torsk. For bare et årti siden var det almindeligt, at alle i løbet af de fem timer nåede maksimumkvoten på syv fisk.

Morten Rosenvold Villadsen forklarer desuden, at man tidligere kunne vente med at fange sine fladfisk til sidste øjeblik, fordi der var så mange skrubber.

I år ledte han selv i fem timer og så bare en enkelt skrubbe. 17 deltagere, fangede slet ikke noget. Det på trods af, at undervandsjægere har bedre udstyr og dykker dybere og længere end nogensinde.

Morten Rosenvold Villadsen mener han er vidne til et voldsomt kollaps, som er gået rigtigt stærk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »