I danske hjem er der cirka ét våben pr. 10 danskere og det er langt færre våben pr. indbygger end det man finder i private hjem i vores nabolande

Af Redaktionen 24.04 2020

Small Arms Survey har udarbejdet en oversigt over hvor mange private skydevåben, der findes i 230 lande fordelt over det meste af verden.

USA topper listen med flest våben pr. indbygger. I alt har amerikanerne godt 120 våben pr. 100 indbyggere. 

Tilsammen ejer amerikanske jægere og andre våbeninteresserede  393 mio. skydevåben og det er cirka 32 pct. flere end i 2006.

I følge oversigten, som der kan ses et uddrag af herunder, betyder det, at amerikanere ejere 46 pct. af verdens samlede beholdning af private skydevåben.

Oversigt viser at der i danske hjem ikke er nær så mange våben målt pr. indbygger, som der er i landene omkring os

Skydevåben i danske hjem

Small Arms Surveys er kommet frem til, at der findes 567.000 private skydevåben i Danmark, hvilket svarer til 9,9 våben pr. 100 indbyggere. Der er langt færre våben pr. indbygger end man f.eks. ser i vores nabolande Sverige og Tyskland, som har cirka dobbelt så mange. I Norge er der 28,8 privat opbevarede skydevåben  pr. indbygger.

Supplerende til den oversigt bør nævnes at Tyskland “kun” har cirka 338.580 jægere mod cirka 175.000 i Danmark, som har langt færre indbyggere.

Herunder ses oversigt over hvordan våben i privat varetægt fordeler sig på de lande, som Small Arms Survey har set nærmere på.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »