Det er blevet marts, hvilket betyder, at det netop er nu der er størst chance for at opleve det helt enestående naturfænomen Sort Sol, hvor stæren danser på himlen i flokke på helt op til 500.000 stære ad gangen

Af Luna Fagerlund

Lige før fuglene går ned for natten inden solnedgang, tegner de fascinerende mønstre på himlen med deres synkrone dans.

Stæren er blot én af mange fascinerende fuglearter, som hvert år besøger vores unikke Vadehav på Danmark´s sydvestkyst – Og jeg vil gerne præsentere dig for lidt flere..

“Episk Rejse” er en flot interaktiv visualisering af udvalgte fuglearters trækmønstre, hvor Vadehavet spiller en essentiel rolle i deres årlige træk.

Det er et unikt samarbejde mellem Expedia Danmark og Nationalpark Vadehavet, som ønsker at sætte fokus på de episke rejser over 10 millioner fugle gennemfører år efter år. Vadehavet er en vital rasteplads, hvor disse fugle kan få hvile, finde mad og samle energi til deres lange flyvetur mod deres yngle- eller vinterlokation.

Fuglenes trækmønstre bygger på observationer fra hele verden for 2014, opdelt indenfor hver måned af året. 4 fugle er valgt på forhånd, men du kan nemt se trækmønstrene for netop den fugl du ønsker ved at klikke på de farvede prikker i bunden af kortet.

Episk Rejse af ExpediaDK

”Episk Rejse” indeholder en oversigt over 13 særlige vadehavsfugle´s fascinerende færden, og tillader samtidig at udvælge hver enkel fugl og blive præsenteret med fascinerende trivia om dem og deres tilstedeværelse ved Vadehavet i løbet af året.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »