Den vådeskudsramte Palle Overgaard Sørensen kan d. 19. januar se frem til en afgørelse på den ni år gamle erstatningssag. En sag der har skabt usikkerhed omkring danske jægers forsikringsforhold.

Palle Overgaard Sørensen, der for ni år siden blev ramt af et skud hagl i nakken, kan d. 19. januar endelig se frem til en retslig afgørelse på det erstatningskrav, som han har rejst overfor Dansk Jagtforsikring A/S Den lange sagsbehandling har skabt usikkerhed omkring det forsikringssystem, der skal dække danske jægere, den dag uheldet er ude. En Netnatur.dk-undersøgelse afslører, at op i mod halvdelen(45%) af de adspurgte brugere ikke har tillid til den forsikring, som følger med ved indløsning af jagttegn.

Omtrent lige så mange (44%) føler sig trygge ved det nuværende forsikringssystem. Også Dansk Land- og Strandjagtforening finder det bekymrende, at Danmarks Jægerforbund ikke har støttet et medlem i sagen imod Dansk Jagtforsikring A/S. Foreningen peger sammen med flere andre kritikere på, at årsagen måske skal søges i, at Danmarks Jægerforbund sammen med Skov- og Naturstyrelsen er aktionær i Dansk Jagtforsikring A/S. Og flere ting tyder på, at kritikerne kan have en pointe.

Den aktuelle sag er f.eks. ikke omtalt på forbundets hjemmeside eller i foreningens medlemsblad Jæger. Dette til trods for, at sagen har været genstand for adskillige artikler og et TV indslag på DR Søndag. Officielt begrundes den manglende opmærksomhed med, at forbundet ikke ønsker at omtale en igangværende sag. Men også under det tre dage lange retsmøde i uge 47 i Vester Landsret måtte Palle Sørensen se langt efter repræsentanter fra Danmarks Jægerforbund. Et forhold, som en ven til Palle Sørensen, der deltog under retsmøderne, finder meget kritisabelt. Samtidig mener han, at konstruktionen bag Dansk Jagtforsikring A/S er den direkte årsag til, at Palle Sørensen er trukket gennem den ni år gamle erstatningssag uden støtte fra sit forbund.

I et brev til miljøminister Troels Lund Poulsen skriver Bo Essenbæk ”Jeg skammer mig over, at mit lands regering gennem hovedejerskab af Dansk Jagtforsikring A/S lægger navn til en sådan behandling af medmennesker.” Her på sitet vender vi tilbage til vådeskudssagen efter d. 19. Januar. Søg evt. på “Palle Sørensen” i sites søgefelt og læs mere om sagen, der startede i efteråret 2000.

Køb Jagtårbogen 2010 og Jagtkalenderbogen 2010 her

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »