De fleste jagthunde skal virke som både jagt- og stuehunde, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på hundens temperament, når man anskaffer sig en voksen hund

Af Michael Sand

Mange jægere har som de fleste andre problemer med at nå det hele. Alene derfor bør man overveje at købe en færdigdresseret hund og springe hvalpetiden over

LÆS OGSÅ : KØB AF UDLÆRT JAGTHUND

Når man anskaffer sig en færdigdresseret hund, skal man i særdeleshed være opmærksom på hundens temperament.

De fleste jagthunde skal virke som både jagt- og stuehunde, og derfor er det vigtigt, at hunden er velfungerende, når den ikke er på jagt.

Dernæst er det vigtigt at se hunden arbejde i terrænet. F.eks. skal en færdigdresseret stående hund vise, at den kan søge, tage stand, rejse og forholde sig rolig i opflugt og skud samt apportere. Bedst er det at se den på jagt, hvis det er muligt.

Når man skal købe en hund med fordressur, anbefales det at sætte måske en halv dag af til demonstrationen. Husk, at hunden skal ses på et fremmed areal. At hunden kan apportere en frossen due i baghaven er værdiløst og fortæller ikke meget om hundens vildtbehandling.

Bedst er det, hvis man kan se den apportere en varm, aflivet due eller lignende, så man kan sikre sig, at hunden ikke er hårdmundet.

Duen skal være intakt ved afleveringen og mærk evt. efter, at ribbenene ikke er knuste. Tag duen i hånden inden den kastes eller udlægges og kontroller den efter afleveringen.

Det er ligeledes vigtigt, at man ser hunden arbejde i vand, ligesom man naturligvis skal være sikker på, at den er lydig og vil samarbejde med sin fører.

Golden retriever

Lever hunden ikke op til det, man er stillet i udsigt, skal man være yderst varsom. Er man det mindste i tvivl, skal man undlade at købe. Hop aldrig på udsagnet om, at “det har hunden aldrig gjort før”.

Problemer dumper ikke pludselig ned fra himlen. Derfor skal det atter understreges at en jagt er det bedste demonstrationslokale. Fejl kan ikke skjules på jagt, og her kan man se, hvordan hunden reagerer i opflugt, skud og ved apportering af nyskudt vildt.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »