Hvor vigtig er skjulet på en liste over 10 gode råd om jagt på snegæs? Det kan du høre mere om i denne video

KLIK herunder og gå til SEKTION KUN OM JAGT

Video: Real Tree The X

Erfaren amerikansk gåsejæger fortæller i denne video om jagt på snegæs i en sæson, hvor andelen af unge gæs var mindre end normalt. 

Det betød, at det især var ældre, erfarne gæs på helt op til 8-10 år, som de amerikanske jægere skulle forsøge at lokke ind over lokkerne og skjulene. Et  forhold der betød, at jagten blev meget vanskeligere. 

En meget stor del af de ældre gæs har været  inde over en flok lokkefugle tidligere og det gør det ikke nemmere for jægerne at drive effektiv jagt. 

Men hvad gør man så, når foholdende bliver vanskelige? 

Jæger fortæller i video om vanskelig jagt på nordamerikanske snegæs. Kan erfaringerne – f.eks. m.h.t. placering af skjul, anvendes til jagt på de arter, der jages i Danmark?

Jægeren i denne video har samlet 10 gode råd. Nogle af de kan ikke overføres til danske forhold og de gåsearter vi jagter her til lands, men flere af dem kan og læg især mærke til hvilken betydning placering og indretning af skjul får på jægerens top-10 liste. 

I modsætning til mange andre gåsearter i Nordamerika er der i regel ikke baglimmet på snegæs.  

De store mængder snegæs ønskes reduceret i antal. Ikke på grund af den skade trækfuglene udgør på evt. vintergrønne landbrugafgrøder, men mere fordi de store mængder snegæs er en udfordring for det sårbare, arktiske   klima, hvor de yngler.  

 

KLIK herunder og gå til SEKTION KUN OM GÅSEJAGT

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »