Tysk analyse skal fastslå om den dræbte ulv ved Ulfborg er moderdyret eller en af hvalpene fra det kobbel, der har holdt til i området sydvest for Holstebro

Af Miljøministeriet

Ulven, der 16. april blev ulovligt nedlagt på en mark ved Ulfborg i Vestjylland, var en hun-ulv på 32 kilogram. Den var ramt af et enkelt, dræbende skud.

Det viser den foreløbige obduktionsrapport, som DTU Veterinærinstituttet har lavet for Miljøstyrelsen.

DTU Veterinærinstituttet har sendt biologisk materiale fra ulven til DNA analyse i Tyskland.

Analysen skal først og fremmest bekræfte, at det er en ulv, og

… dernæst fastslå, om den døde ulv er moderdyret eller en af hvalpene fra det kobbel, der har holdt til i Ulfborg-området sydvest for Holstebro.

Svaret på DNA-testen forventes i begyndelsen af maj.

Obduktionsrapporten:

Sektionsrapport, foreløbig. DTU-VET j. nr. 2018-5795.

Ulv, en ikke drægtig tæve, vægt 31,9 kg, totallængde 146 cm, hale 40 cm.

Ulven fandtes skudt én gang, indgangshul, 0,6 cm, i venstre side mellem sidste og næstsidste ribben ca 7cm under ryghvirvlerne med blødning i underhud og muskellagene.

Udgangshul i højre side mellem tredje sidste og næstsidste ribben i samme afstand fra ryghvirvlerne som indgangshullet. Selve udgangshullet målets til 4 cm i diameter med blødning i underhud og muskellagene.

Ved gennemboring af kroppen havde trykbølgen fra projektilet iturevet højre leverlap, forreste pol af højre nyre, rumperet mellemgulvet og iturevet bageste del af højre lunge, samt gennembrudt tarmkrøset. I både bryst- og bughule fandtes mere end 1 dl friskt blod mellem organerne. Umiddelbart blev der ikke fundet større fragmenter af projektilet i kroppen.

Læsionerne er af et sådant omfang, at ulven formodes at være død momentant.

Danmarks Tekniske Universitet

Veterinærinstituttet

Med venlig hilsen Tim Kåre Jensen

Professor

Kemitorvet Bygning 202 2800 Kgs. Lyngby

 

%d bloggers like this: