Et varselsskud kunne ikke stoppe ulv fra at angribe jagthund og det fik jæger til at skyde endnu en gang

Af Redaktionen 

Over jagtradio mandag d. 12. oktober hørte en svensk jæger, at der var set ulv tæt ved hund under en elgjagt, der blev afviklet i det såkaldte Ryssjöreviret ved Ockelbo.

– Da jeg hørte, hvilket pasnummer det var tale om, forstod jeg, at det var min hund.

Det udtaler hundeejeren til svenske Jaktjournalen.se

Da han fik beskeden, var han cirka 500 meter fra hunden og han satte straks afsted for at komme hunden til undsætning, da elghunde i ulverevirer kan leve livet farligt, da ulve tilsyneladende bliver hidkaldt af hundens halsen.

Hunde langt fra mennesker anses ofte som konkurrenter og kan derfor risikere at blive dræbt, hvorfor svenske jægere i reglen orienterer sig om hvor ulvene opholder sig inden de afvikler jagt med hunde, der søger langt fra deres fører. 

Dermed kan de kan afvikle de årlige elgjagter med lille risiko for at miste hunde. Alligevel bliver der hvert år dræbt et ikke ubetydeligt antal jagthunde under elgjagerne i hhv. Sverige, Norge og Finland.

Jægeren under jagten ved Ockelbo mandag d. 12. oktober frygtede derfor, at hans hund var ved at indgå i statistikken. En statistik som måske er beskeden, set i forhold til hvor mange hunde, der omkommer under andre former for uheld, men som for den enkelte hundeejer alligevel kan opleves som et betydeligt tab.

Da jægeren fandt sin hund, var ulven lige bag ved den.

– Jeg affyrede et advarselsskud. Men ulven ignorerede det, og derefter valgte jeg at skyde mod ulven. Afstanden var da 30-35 meter.

Hundeejeren oplyser, at ulven tegnede for skuddet, men at den forsvandt fra påskudstedet.

Jægeren anmærkede skudstedet og ulvens flugtretning og kontaktede herefter amtsadministrationen, der med særligt trænede sporhunde iværksatte en eftersøgning efter på den påskudte ulv.

Ulven blev fundet og aflivet cirka 100 meter fra det sted, hvor den var truffet. Jægerens elghund overlevede dramaet uden fysisk overlast.

Ulv

Den nedlagte tæveulv er nu undersøgt og selv om der er lidt usikkerhed forbundet med analyseresultatet, tyder det på, at der er tale om en ung tæveulv, der endnu ikke har haft hvalpe.

Derfor er der ikke noget, der antyder, at det er områdets dominerende avlstæve, der er blevet nedlagt.  

Ulven vejede 33,5 kilo, og også dette indikerer ifølge undersøgelsen, at det er en yngre tæve.

Vurderingen er ifølge Jaktjournalens oplysninger, at jægeren handlede inden for rammerne af lovgivningen, som giver hundeejere ret til at forsvare deres hunde mod ulveangreb.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »