I Danmark er vaskebjørnen endnu ikke så udbredt, som det er tilfældet hos vore sydlige naboer. Men det er dog ret sikkert, at den med tiden vil indvandre i et stigende antal

Af Redaktionen

Vaskebjørnen er naturligt hjemhørende i Nordamerika. Gennem de sidste 60 år har dyr, fra bl.a. pelsfarme og udsætning, etableret egentlige bestande i Europa.

I Danmark er vaskebjørnen endnu ikke så udbredt, og de eksemplarer man indtil nu har konstateret, vurderes som overvejende dyr undsluppet fra fangenskab her i landet.

I Tyskland har arten bredt sig med en stor voldsomhed, siden nogle forstfolk i 1934 udsatte to par.

I dag regnes vaskebjørnen som en hjemhørende art syd for grænsen, da man har opgivet helt at bekæmpe den.

Alene i jagtsæsonen 2019/20 blev der i Tyskland nedlagt 202.000  vaskebjørne, og dette tal bliver desværre ikke mindre for hvert år.

LÆS MERE: Vaskebjørne i eksplosiv vækst syd for landegrænsen

Fremtiden

Det må dog forventes, at hvis en egentlig bestand etablerer sig fast i Nordtyskland, så vil den også begynde at indvandre til Danmark, hvor man  gentagne gange har set dyr i Sønderjylland, hvilket hænger godt sammen med, at afskydningen af vaskebjørne i Slesvig-Holsten er stigende.

Vaskebjørnen anretter store skader på den eksisterende fauna, men er samtidigt vanskelig at bekæmpe, da den er nataktiv.

Vaskebjørnen må reguleres som skadevoldende vildt, da den anses som invasiv.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »