NYHED i Netnaturshop: Patentbeskyttet Ventile bomuld – anvendt af britiske piloter under 2. verdenskrig – indgår i ny serie af miljøvenligt jagt og fritidstøj fra Laksen Sporting

Af Netnaturshop.dk d.28.4.2021

Under 2. verdenskrig havde de britiske piloter brug for tøj, der virkede køligt på de varme dage i cockpittet på en Spitfire eller et Lancaster bombefly. Men tøjet skulle også være varmt på kolde dage og desuden være vandtæt, hvis flyet blev skudt ned eller måtte nødlande på åben hav og pilotterne dermed kom i kontakt med havvand.

Ud fra denne filosofi blev Ventile udviklet på Shirley Institute og den helt overordnede idé med produktionen var altså i bogstaveligste forstand at redde piloternes liv.

Det var ikke kun et spørgsmål om at give piloterne komfort, når de fløj over åbent hav på kolde eller varme dage.

Ventile bomuld anvendes stadig og er endnu kendt for sine unikke vejrbestandige kvaliteter, hvor man ikke går på kompromis med den ydeevne og funktionalitet, der hjalp RAF-piloter under 2. verdenskrig.

Laksen Sportings nye Ventile program henvender sig til både mænd og kvinder og det organiske bomuld fra Ventile® kombineret med CTX ™ -membran har sikret en vandtæt og åndbar nyhed i Laksen Sportings helt nye forårskollektion. Tøjet kan bl.a. bestilles via en lang række jagtbutikker eller via Netnaturshop.dk 

 

Laksen Sporting oplyser, at de naturligvis ser mange forskelle mellem RAF-heltene og den moderne sportsmand, men et fællestræk påpeges dog.

– Også jægere og andre der færdes i naturen i al slags vejr, har brug for beklædning, det er er både varmt og kølende og som samtidig er produceret under stort hensyn til miljøet.

 

 

DYNAMIC ECO ANORAK 

… er produceret i økologisk Ventile bomuld med en vandtæthed på 100 mm per m2. Derudover garanterer Laksen Sportings CTX TM” – membran 100% vandtæthed – ikke mindst takket være brug af meget lette mesh foer.
Anorakken er forsynet med en radiolomme, to sidelommer, stor front-lomme og vandtætte lynlåse. Aftagelig og justerbar hætte med fleecefor.Justerbare og vandtæt Lycra storm manchetter med “tommelfifngerudtag’

DYNAMIC ECO TROUSERS

Hårdføre og komfortable jagt- og fritidsbukser i 100% organisk ventile bomuld, med DWR behandling, der gør bukserne vandtætte. Bukserne er forsynet med ekstra detaljer såsom to store sidelommer, en sidelomme og en baglomme med vandtætte lynlåse. Bukserne har ydermere vandstop barriere, og justerbar benåbning.

LÆS MERE om LAKSEN SPORTINGS NYE VENTILE PROGRAM 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »