Antallet af verdens mest sjældne kattedyr, amurleoparden, er i stor fremgang, viser ny optælling …

Af WWF

Der er nu mindst 110 amurleoparder i den russiske nationalpark, Land of the Leopard. Det er næsten fire gange så mange dom i 2007, hvor kun 30 leoparder blev registreret.

Det viser den seneste optælling.

Derudover blev yderligere amurleoparder registreret i tilstødende områder i Kina.

Amurleoparden, som er en sjælden underart af leoparden, bliver betragtet som verdens mest sjældne vilde kattedyr.

Optællingen har fundet sted med kamerafælder i et område på over 900.000 hektar, som er kendt som at være et kernelevested for amurleoparden.

Kamerafælderne indsamlede omkring tusindvis af fotografier, som forskere har brugt til at identificere forskellige amurleoparder. Det er leopardens forskellige mønstre af pletter, der bliver brugt til at skelne leoparderne fra hinanden.

Optællingen blev udført af nationalparken Land of the Leopard i samarbejde med russiske forskningsinstitutioner og med støtte fra The Amur Leopard Centre og WWF i Rusland.

– Selvom amurleoparden stadig balancerer på kanten af udryddelsen, er optællingen et opmuntrende tegn på, at bestanden er ved at komme sig. Det er et bevis på, at bevaringsindsatsen virker. Nu er det afgørende at Kina og Rusland samarbejder om at beskytte de landområder, som amurleoparden lever. Sådan lød det fra WWF, da man for nogle år siden konstaterede den første store fremgang i bestanden.

Nationalparken Land of the Leopard indeholder alle de områder, hvor man ved amurleoparden formerer sig i. Den blev etableret i 2012 og er også hjem for den truede sibiriske tiger.

Målet at i følge tidligere pressemeddelse fra WWF at holde øje med amurleoparden på tværs af grænsen mellem Kina og Rusland. Det kan ske ved etablering ved en nationalpark på begge sider af grænsen.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »