Tyskland byder på masser af god jagt, og navnligt vildsvinejagt tiltrækker mange danskere. Se her, hvordan du får tysk jagttegn og undgår overtrædelser

Af Redaktionen

Pga. udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland udsteder der p.t. (september 2020) ikke jagttegn til udlændinge i Flensborg. Skal du på jagt i Tyskland, skal du prøve at tage kontakt til myndighederne i det område, hvor du ønsker at gå på jagt.

Skal du på jagt i Tyskland, så skal du for det første have en tysk jagtforsikring. Forsikringen skal være i orden inden du kan få udstedt et tysk jagttegn. Den danske forsikring, som du har via dit danske jagttegn, anerkendes ikke alle steder syd for grænsen, da dækningen på denne ikke anses for tilstrækkelig.

Forsikringen kan du bl.a. tegne hos Gothaer Versicherung.

Du kan gå ind på selskabets hjemmeside her:

Forsikringen kan også tegnes hos Meden GmhH:

Når du har modtaget forsikringspolicen (2-3 uger for originalen – Men Gothaer er flinke til at maile en kvittering, så snart du har betalt, og denne er gældende) skal du have jagttegnet. Denne kan du bl.a. få udstedt på Rådhuset i Flensborg:

Rathaus, Rathausplatz 1, kontor 712, 7. sal, Flensburg.

Du kan ikke længere møde personligt op og få udstedt jagttegnet.

Ny procedure for tysk jagttegn

Idet ændringen af våbenlovgivningen i Tyskland er trådt i kraft er også udstedelsen af jagttegn til udlændinge berørt heraf.

Det er fremover nødvendigt at indhente informationer angående ansøgerens pålidelighed med hensyn til våbenlovgivningen, før et jagttegn kan udstedes.

Derfor skal der indhentes infomationer hos Bundesamt für Verfassungsschutz. Dette gælder også for udlændinge.

Det er således ikke længere muligt at udstede jagttegn på stedet som hidtil. 

Udstedelsen af jagttegnet kan nu tage op til 4 uger og det er nødvendigt, at alle udenlandske jægere udfylder og selv underskriver en ansøgningsformular.

Følgende dokumenter skal vedlægges ansøgningsformularen:

  • Kopi af pas
  • Kopi af dansk jagttegn
  • Tysk jagttegnshæfte eller pasfoto
  • Dokumentation for tegning af tysk jagt-ansvarsforsikring
  • Kvittering for betaling af jagt-ansvarsforsikring
  • Gebyr på € 100,00 (14 dage)  eller € 200,00 (1 år) skal vedlægges som kontanter (beløb alt efter hvilken type jagttegn du ansøger om). Vær OBS på, at beløbet for jagttegn kan variere i de forskellige delstater.

Formular som skal udfyldes kan hentes her.

Når disse ting er bragt i orden, er det bare at medbringe sit EU-våbenpas og komme afsted.

OBS: Når du indsender dokumenter og betaling, så vær sikker på, at du har vedlagt alle krævede dokumenter. I modsat fald vil din begæring om tysk jagttegn blive afvist, og våbenkontoret returnerer ikke det indsendte.

Invitation

Fra 2019 er det også blevet indført, at man skal medbringe en skriftlig invitation fra sin jagtvært for at deltage i en jagt i Tyskland.

Denne skal også medbringes/medsendes, når man vil have udstedt jagttegn.

Invitationen skal medbringes til Tyskland som dokumentation over for myndighederne. Dette gælder også, selv om du kun benytter Tyskland som transitland til f.eks. Polen.

Transport af våben

Vær opmærksom på, at loven i Tyskland foreskriver, at våben under transport skal være opbevaret i et etui, som kan aflåses og bundstykket må ikke befinde sig i din riffel. Det hedder sig, at “våbnet ikke umiddelbart må kunne være funktionsduelig”.

Lyddæmper

Ønsker du at medbring lyddæmper er sagen straks mere kompliceret, da man i Tyskland kræver, at denne er indført i våbenpasset/våbentilladelsen, da en lyddæmper betragtes som en våbendel. Dette kan man imidlertid endnu ikke få indskrevet i Danmark.

Praksis er derfor, at man skal deklarere udførslen over for de danske myndigheder. Du kan se en vejledning her (vælg det øverste punkt).

Du skal herefter kontakte politiet i den pågældende delstat, hvor du ønsker at anvende lyddæmperen og forhøre dig om, hvorledes du skal forholde dig til indførsel af dæmperen.

Vær meget opmærksom på, at brugen af lyddæmper endnu ikke er tilladt i alle tyske delstater. Der kan derfor være en problematik i at fragte dæmperen, hvis turen går gennem delstater, hvor en lyddæmper endnu ikke er tilladt.

Det er vigtigt at få alt clearet alt med politiet, inden dæmperen medbringes. De tyske myndigheder er ikke til at spøge med. Slet ikke, når det drejer sig om våben.

Husk i øvrigt altid at checke, om dit EU-våbenpas stadig er gyldigt, hvis du skal rejse ud af Danmark med dine våben.

Kører du i Tyskland med et udløbet våbenpas, bliver dine våben konfiskeret, og du får tillige en anseelige bøde.

I det hele taget skal du have orden i dine papirer, når du vil på jagt i Tyskland. Dette gælder også, hvis du bare er på vej igennem og skal til Polen. Eksempelvis er en natsigtekikkert absolut et “no-go” at medbringe. Bliver du stoppet af tysk politi, kan bøderammen være helt op til 50.000 Euro!

KLIK og læs mere om JAGTTEGN

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »