Norsk buejæger og filmfotograf Øivind Krageboen har været på buejagt i Danmark og selv om bukkene der nedlægges, i sagens natur er meget tæt på, formåede han alligevel at rette både pil og kamera i den helt rigtige retning

Af Redaktionen, marts 2015

Det kræver sin mand at være både buejæger og videofotograf på én og samme tid. Det formår den norske buejæger og fotograf Øivind Krageboen, som har været på jagt på den nordjyske ejendom Ny Vraa i Vendsyssel.

Ny Vraa har specialiseret sig i produktion af energipil til mange forskellige formål.

Som en sidegevinst til produktionen er der med tiden opstået en meget stærk bestand af råvildt, samt en spirende bestand af kronvildt og dåvildt.

Kun buejagt

Blandt landets endnu relativ få buejægere har ejendommen i flere år været kendt, da ejendommens råvildtbestand alene beskydes med bue. Men ikke alene danske jægere sætter pris på ejendommen. Det samme gør norske buejægere, som endnu ikke kan jage med bue og pil i eget land.

Ganske overraskende for Norges buejægere blev den politiske tommelfinger vendt nedad, da buejægerne endnu engang forsøgte at få bue og pil lovliggjort til jagt. Debatten i Norge er dog næppe skrinlagt og Øjvind Krageboens smukke jagtfilm vil sikkert blive endnu et argument i debatten.

Filmen, som ud over at være en buejagtsfilm også er en film om det danske forår og de første dage i den danske bukkejagtsæson, kan ses herunder.

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »