Under overskriften “Kronvildtforvaltning, der virker” lancerede vildtbiolog Egon Bennetsen sit alternativ til den indstilling, som Vildtforvaltningsrådet har sendt til Miljø og fødevareministeren …

Af Redaktionen

I Folketingets fællessal d. 24. august holdt vildtbiolog og skovejer Egon Bennetsen et længere indlæg om sit syn på fremtidens kronvildtforvaltning.

Bennetsen var inviteret af Thomas Danielsen, Venstre, som var initiativtager samt ordstyrer under den fire timer lange høring, hvor de fremmødte kunne stille spørgsmål til indlægsholderne.

Forud for Bennetsen indlæg redegjorde Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen for de principielle betragtninger, som han ønsker skal gælde for jagt- og vildtforvaltning i Danmark.

Derefter var det vildtforvaltningsrådets formand Jan Eriksen, der redegjorde for indstillingen og efterfølgende var det Peter Sunde fra DCE, der forklarede de ca 100 fremmødte om det notat, som Vildtforvaltningsrådet havde valgt at få udarbejdet, inden forslaget blev fremsendt til ministeren

Netnatur.dk vender tilbage med mere nyt om hjortehøringen,

Vi starter det første videoklip umiddelbart efter, at Egon Bennetsen havde vist videoklip fra et jagtområde uden brunstjagt samt refereret til de artikler, som han gennem tiden har leveret til Netnatur.dk

Bl.a. artiklen publiceret umiddelbart før høringen, hvor Bennetsen viser 18 voksne brunsthjorte fotograferet under brunsten i 2015 – på et nordjysk område på blot 2000 ha.

Kun 2 af de fotograferede hjorte blev efterfølgende nedlagt, hvilket Bennetsen mener kan forklares med, at der ikke drives brunstjagt i området.

Er Djursland repræsentativt for resten af landet ?

Kommentar under høringen var generelt ikke ønsket. Det var spørgsmål, som der blev efterlyst. Debattør John Chris fik dog afleveret denne korte besked umiddelbart efter Egon Bettesens indlæg

Der rejses spørgsmål om jagttid og etik i jagt på hinder i oktober

Spørgsmål: Er målsætning fair?

Bør vi udvidde jagt på hind og kalv ?

Skal der satses på jagt før og efter solnedgang? Og hvad er holdningen til indsættelse af kæber fra nedlagte dyr mhp aldersvurdering?

Virker tandslid og tandsnitsmetoden?

 

 

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »