Bliver rødlisten misbrugt som afsæt for symbolske jagtfredninger? Det spørgsmål belyser biolog i aktuel video

Tekst: Redaktionen
Video: Torben-Møller Nielsen

Der er cirka 13.000 arter på den danske rødliste. Men selv om en art optræder på listen, er det ikke ensbetydende med, at den er truet

Det forklarer biolog Torben Møller-Nielsen i nedenstående video, hvor han bl.a. ser på hvad det egentlig betyder for jagttid på en vildt-art, at den optræder på rødlisten.

KLIK og læs også: Kendt biolog melder sig som kandidat til Jægerforbundets hovedbestyrrelse

– Fordi en art er rødlistet, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at den er truet, forklarer Torben Møller-Nielsen, der bl.a. nævner allike og husmår, som eksempler på arter, der optræder på listen som næsten truet. (NT)

Den aktuelle video herunder er produceret i anledning af valg i Jægerforbundets kreds 6, hvor Torben Møller-Nielsen opstiller til hovedbestyrelsen. Bl.a. fordi han har et erklæret mål om, at jagt skal baseres på fakta … og at fredning af en vildtart skal have mere end blot symbolsk betydning. 

Kredsen kan kun sende en mand i hovedbestyrelsen og opstillet er også Christian Clausen.

Man kan springe den korte indledning i videoen over og gå til 0,13 i nedenstående, og dermed alene se den danske biologs redegørelse for sammenhængen mellem jagt og rødlisten.

Herfra uddyber han hvorfor han mener man skal undlade jagtfredninger, som alene har symbolsk betydning, hvis jagten ikke har indflydelse på bestandens størrelse.  

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »