gqiRztrv4Yk

Verdens største helleflynder fanget på såkaldte drivende agn lever endnu. Den blev nemlig genudsat. Se den udtrættende kamp med den næsten to meter lange fladfisk i tilknyttet videoklip …

Af Redaktionen

Lige siden Erik Axner begyndte at arbejde som fiskeguide på Nordic Sea Angling i Lofoten i Nordnorge, har hans mål været en helleflynder på over 100 kilo.

Det mål har han nu indfriet.

Den store fisk blev anslået til at veje 100,4 kilo, og er dermed sansynligvis den største, som nogensinde er fanget på flydende agn. En metode udviklet af Erik Axner.

Helleflynder kan blive op til 3,5 meter og man har vejet dem ind til over 300 kilo, men aldrig tidligere er der landet en helleflynder på over 100 kilo fanget med flydende agn.

Vi begyndte at fiske blot et par minutter uden for vores lejr, da der pludselig var bud efter min agn, som bestod af en død sej, som drev under båden, fortæller Erik Axner til Netnatur.dk

Den store fisk startede med at rykke 50 meter line af hjulet, inden fiskeren satte krogen og begyndte den seje kamp, som varede 20 minutter.

Fisken blev efter grundig opmåling estimeret til at veje 100,4 kilo og den målte 196 cm.

Erik Axners kamp med drømmefisken kan ses i videoklippet her:

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »