h2S_gPI5P50

I stort set samme øjeblik bukkejægeren stopper sin sommersæson, begynder råbukken sin egen jagt. Brunsten indledes i den sidste halvdel af juli, hvor bukken som en jagthund begynder af afsøge sit revir for duften af sommerklædte råer i brunst

Af Michael Sand

Fra midt i juli til først i august spilder råbukken ikke tiden med ligegyldige sysler. Dagen igennem er den på stikkerne og på evig jagt efter råer i brunst. Systematisk og disciplineret som en veltrænet jagthund afsøger den sit revir – og gerne naboens med, hvis fristelsen bliver for stor.

Råer er kun modtagelig for beslåning i en ultra kort periode. Derfor er det råer, som allerede har sendt et signal om af de snart er klar til befrugtning, som bukkene især forsøger at lokalisere.

Enkelte jægere oplevede allerede bukkens jagt efter råerne, mens de ventede på at den helt rigtige buk skulle vise sig inden forår- og sommersæsonen lukkede den 15. juli.

Det virker nemlig til, at råvildtets brunst indledes tidligere og tidligere år for år. Allerede i selve jagtsæsonen er der observeret tilsyneladende fuldbyrdede parringer eller beslåninger.

Du kan få et indtryk af råbukkens målrettede jagt ved at klikke på den lille video herunder.

Bemærk især hvordan den arbejder med færten.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 129)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »