Video optaget med termisk kamera viser angreb på husdyr bag ulvesikre hegn. Eksperter skal nu vurdere natoptagelserne for at vurdere om det er ulv, der står bag angrebet

Af Redaktionen

Natoptagelser fra en ulvesikret fold i Dessau, viser  hvordan en formodet ulv angriber en flok får, æder af ofrene og ikke mindst helt ubesværet hopper over et elektrisk hegn i 90 centimeters højde.

Optagelserne er sket med termisk kamera af en jæger lørdag morgen (27.10.) i et område, hvor der i den seneste tid har været en række ulveangreb på får. Ved lørdagens angreb mistede ni får livet. 

Jægeren fulgte angrebet i næsten en hel time. Undervejs filmede han blandt andet, hvordan rovdyret trækker i et nedlagt får, mens et andet får står helt stille i nærheden.

“Jeg formoder, at dette er et af de får, der overlevede angrebet, men er meget skadet og derfor ikke flygter”, siger Matthias Hoffmann til Mitteldeutsche Zeitung.

Video viser angreb på husdyr bag ulvesikre hegn

Optagelserne er overdraget til ulve-eksperter, der også undersøger dna-spor fra det filmede angreb.

Videoen her viser et kort sammendrag af optagelserne:

KLIK her og se fem minutters sammendrag

Erik Poulsen. kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Midt- og Vestjylland og redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’ mener af videooptagelsen måske kan kaste nyt over de ulvesikre hegn.

– Hvis den nærmere undersøgelse beviser, at der er tale om et ulveangreb, så er det endegyldigt dokumenteret, at vi ikke kan hegne os ud af konflikterne mellem ulv og husdyr, lyder det fra Erik Poulsen, som mener, at det bør være muligt for husdyrholdere at forsvare deres dyr mod de problemulve, der finder ud af at hoppe over de elektriske hegn

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »